Joogaõpetaja: paljud naiste mured tulenevad vajakajäämistest seksuaalsel tasandil

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Bhairava keskuse joogaõpetaja Liisa Vask rääkis ajakirjale Eesti Naine, et tema meelest on paljud eesti naised stressis, sest seksuaalsel tasandil ei ole nad saanud oodatud sügavaid elamusi.

«Mitte et lihtsalt oleks vaja rohkem seksi, vaid rahulolematuse ja igapäevaellu sisse tungiva vihatunde taga on tihti läheduse ja sügava ühtesulandumise otsimine,» selgitas Vask. «Naisena ootame sisimas, et seksuaalsus peab viima õnne, intiimsuse ja ühinemiseni, mis annab üliolulise turvatunde – mis ka ei juhtuks, ma olen hoitud! Pahatihti naised seda aga ei koge.»

Kursusi korraldades on tantristliku jooga õpetaja näinud, et kuskil on oluline puudujääk, sest paljud naised ei ole kunagi kogenud orgasmi. «Mulle tundub, et just «kiired seksinipid» on naiste ja ka meeste seksuaalsust ajapikku vorminud suunas, kuhu see ei tohiks minna - pealiskaudsuse, kiirustamise poole,» tõdes ta.

Naiste õhtutel on selgunud, et nii mõnigi ei oska kokku panna, mis on nende rahulolematuse ja viha põhjus, sest nähakse vaid pealiskaudseid põhjuseid (lapse jonn, liiklus). «Tegelik põhjus peitub sügavamal ja selleks on enamikul juhtudel tõelise läheduse, seksuaalse ja vaimse ühenduse vajakajäämine.»

Loe pikemalt värskest Eesti Naise märtsinumbrist!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles