Evelin Ilvese kleidi autor: on ebameeldiv ja ehmatav, et tekkis nii suur sarnasus

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Xenia Joost
Xenia Joost Foto: Rando Kall

Moekunstnik Xenia Joost kinnitas Õhtulehele, et ei võtnud Evelin Ilvese kleidi disainimisel aluseks Diori pulmakleiti ja peab tekkinud sarnasust kummastavaks.

«Olen näinud seda kleiti, nagu olen kursis kõikide Diori ja teiste rahvusvaheliste moemajade catwalk-kollektsioonidega,» nentis Joost ja lisas, et ta loomingut mõjutab kõik visuaalne, millega ta elus kokku puutub – moekollektsioonid, filmid, arhitektuur, muinasjutud. «Saan sada protsenti kinnitada, et ma ei võtnud ei seda ega ühegi teise disaineri ühtki kleiti aluseks Evelin Ilvese kleidi disainimisel.»

Kleitide sarnasust peab moekunstnik ebameeldivaks ja veidi ehmatavaks: «On tõeliselt kummastav, et tekkis niivõrd suur sarnasus kõnealuse Diori kleidiga.» Kleit sündis meeskonnatöö tulemusena, selle valmimises osalesid peale disaineri ka kandja, presidendi kantselei ja Ivo Nikkolo kaubamärgitiim.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles