Skype korraldab karjäärifoorumi naissoost tarkvaraarendajatele

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Skype

Skype korraldab rahvusvahelise naistepäeva puhul teisipäeval, 7. märtsil kell 18.00 oma Tallinna kontoris CODESS tarkvaraarenduse foorumi naistele, mille teemaks on «Takistuste ületamine karjääriredelil liikudes».

«Ülemaailmselt on tarkvaraarendus olnud ikka peamiselt meeste ala. Eestis oleme aga märkamas positiivset trendi – järjest rohkem naisi on tarkvaraarenduse erialaga tutvust tegemas ning Skype toetab seda igati, sest väärtustame soolist mitmekesisust nii tarkvaraarenduses kui teistel elualadel,» ütles Alexa Glick, Skype’i tehniline värbaja.

CODESS üritusel saavad toimuma interaktiivsed töötoad, arutelud ja esitlused, loomaks õhkkonda, kus naised saaksid vabalt rääkida oma isiklikest kogemustest tarkvaraarenduse erialal karjääriredelil liikumisest ning jagada tarvilikke nõuandeid, millest ka teistel õppida oleks.

Foorumil astuvad üles mitmed vähem või rohkem tuntud naistarkvaraarendajad. Teiste seas saavad sõna Jaana Metsamaa, Fortumo arendusmeeskonna juht, kes räägib õigete valikute tegemisest, ning Elina Kostabi, Skype Wallet meeskonna tarkvara arendusjuht, kelle teemaks on naiste arvu suurendamise võimalikkus tarkvaraarenduse erialal.

CODESS on vaid üks näide Skype’i ja Microsofti soolisele mitmekesisusele pühendatud tegevustest. Lisaks on veel rida teisi sellelaadseid projekte ja algatusi – näiteks pakub Microsoft tehnoloogiaprogrammi DigiGirlz, mis on suunatud keskkooliealistele tüdrukutele ning mis tutvustab karjäärivõimalikkuse tagamaid tehnoloogiasektoris. Hoidmaks oma naistöötajaid, pakub Microsoft samuti tuge näiteks kõigile värsketele emadele – neile võimaldatakse töökohal lastetoa kasutamine, võimalus on osa võtta rasedusloengutest ning –nõustamisest, jne.

Rohkem informatsiooni CODESS foorumi ja registreerimise kohta leiab lehelt http://on.fb.me/WKNcxa

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles