Lemmikloomadega perekondades on õnnelikumad lapsed

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Uuringud on tõestanud, et perekonnas, kus on lemmikloomad, kasvavad õnnelikumad ja tervemad lapsed.

Lapse arengu jaoks on oluline õppida, kuidas elusolendi eest hoolitseda. Psühholoogide sõnul õpib laps sel viisil seltskondlikum olema, koos mängima ja hakkama saama haiguste ning probleemidega, vahendab femalefirst.co.uk.

Lemmikloomad tekitavad lastes ka kindlustunnet ja aitavad juhul, kui lapsed peavad vanematest eemal olema, aidates üksindustundest võitu saada ja enesekindlust kasvatada.

Lemmiloomade puhul on suureks plussiks see, et nad ei kritiseeri ega käsuta lapsi. Samuti võivad lemmikud rahustada agressiivseid või liigselt aktiivseid lapsi.

Nimekiri lemmikloomadest, kes stimuleerivad lapse aju, on pikk, alates kuldkaladest kuni hobuste või kodulindudeni välja. Kõige populaarsemaks koduloomaks on läbi aegade olnud siiski koerad.

Eksperdid kinnitavad, et lemmikloomad on kasulikud nii vanematele kui lastele. Nad stimuleerivad keha ja aju ning on suured õnneallikad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles