Hooaja viimane «Sa ei ole üksi»: iga kümnes anoreksiaga võitlev inimene sureb

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Modell Isabelle Caro, kes on oma haigust avalikult tunnistanud ja osalenud anoreksiavastases kampaanias.
Modell Isabelle Caro, kes on oma haigust avalikult tunnistanud ja osalenud anoreksiavastases kampaanias. Foto: SIPA/Scanpix

Saate «Sa ei ole üksi» autori Carmen Pritson-Tamme juhtimisel on tulnud eetrisse lood inimestest, kes räägivad oma kogemustest selleks, et neid samu läbielamisi praegu kogevad inimesed leiaksid endas julguse ja jõu tunnistada - raskel ajal ei pea kunagi olema üksi.

Anoreksia on söömishäire, mille all kannatab tegelikult rohkem inimesi, kui iial arvata võime. Hooaja viimases saates jagavad lugu oma võitlusest kolm noort naist ja teismelise tüdruku ema, kes enda õuduseks avastas, et tüdruku päevasöök oligi pikka aega vaid saiake ja limonaad.

Kurb on tõsiasi, et selle haigusega ei võitle vaid täiskasvanud naised. Anoreksia levib ka 10-12 aastaste tütarlaste seas, kelle jaoks on kõige tähtsam olla modellilikult peenikene. Tehakse ebanormaalselt palju trenni, oksendatakse, kuritarvitatakse kõhulahtisteid, jäetakse vahele nii hommiku-, lõuna- kui õhtusöök. Mida noored tüdrukud aga ei tea, on see, et iga kümnes anoreksiat põdev inimene sureb.

«Sa ei ole üksi» on Kanal 2 eetris täna kell 21.00.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles