73 aastat abielus olnud naine jagab pika abielu saladusi

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

94-aastane Barbara Cooper teab pärast 73 aastat kestnud abielu, kuidas raskustest koos partneriga välja tulla. Ta jagas oma tarkuseteri portaalis Yahoo! Shine.

Kuidas leida aega armastuse väljendamiseks?

Kui soovid partneriga tugevat sidet hoida ja abielus õnnelik olla, siis ära kunagi ole liiga hõivatud, et oma partnerile armastust väljendada. Oma elu lõpus kahetsed tagasi vaadates seda, kui mitu ööd veetsite magades voodi erinevates äärtes või otsisite ettekäändeid, et mitte seksida.

Vaidlused

Kõige olulisem asi paaride puhul on mõelda, enne kui öelda. Kui vaidlete ja avastad, et hakkad partneri peale vihaseks muutuma, hinga sügavalt sisse ja muuda suunda, palu partneril sama teha. Ütle midagi lepitavat, näiteks: «Ma ei tea, miks see mind niivõrd ärritab, aga kas sa võiksid mind aidata sellest üle saada?» Kui tunnistad, et oled enesevalitsust kaotamas, avastad peagi, et viha kaob.

Partneri tervitamine

Kui tahad, et teie suhe õitseks ja püsima jääks, pead õppima tähelepanu pöörama oma armastatule. Kui kallim tuleb koju, jäta pooleli oma tegemised, vaata talle silma ja ütle talle, kui hea meel on sul teda näha. See on pisike asi, kuid annab edasi niivõrd palju.

Kõrvalsuhted

Mõned inimesed otsivad kõrvalsuhteid, sest nad on endale kinnitanud, et väärivad rohkem tähelepanu, kui nad kodus saavad. Või tunnevad nad, et partner ei rahulda kõiki nende vajadusi. Kes on aga öelnud, et üks inimene on võimeline kõiki su soove rahuldama? On väga võimalik elada nii, et kõik soovid ei saagi rahuldatud. Mõtle sellele niipidi ja peagi avastad, et see on päris vabastav lähenemine. Sa pole ideaalne, ka su partner pole seda, kuid koos võite siiski omale ilusa elu luua, kui suhtute armastusse ja üksteise toetamisse tõsiselt.

Milline muutus toimub siis, kui partneritest saavad lapsevanemad?

Vastab tõele, et kui lapsed on väikesed, pole teil romantika jaoks palju aega. Kuid romantika juures on tähtis just selle kvaliteet, mitte kvantiteet. Kui laps magab, visake elutoa põrandale tekk, võtke mõned suupisted, valage omale klaasike midagi head joogiks ja nautige väikest piknikku. Kirjutage üksteisele armastuskirju ja jätke need näiteks puhaste mähkmete vahele. Olge loomingulised ning teie armastus muutub üha suuremaks.

Kuidas rahamuredest üle olla?

Kõige olulisem komponent majandusraskustest üle saamiseks on ausus. Kui varjad partneri eest mõnd rahaprobleemi, lao see parem lagedale. Tundub hirmutav? Kindlasti, kuid ebameeldivad asjad kipuvad varjus olles vaid suuremaks ja hirmutavamaks muutuma, kuid valguse käes on neil kalduvus kergemaks muutuda. Kui probleemid hakkavad väiksemaks minema, kaovad ka stress ja mure su õlgadelt. Kahekesi on kõige lihtsam rahamuresid lahendada.

Minevik on minevik

Kõige tähtsam õppetund, mille oma pikast abielust võin näiteks tuua, on see, et me jäänud muredele «hauduma». Kui midagi tundus ebameeldiv, tuli see omavahel läbi arutada ning õnnelikel aegadel enam mitte seda meelde tuletada. Me teadsime, et kui probleem on lahendatud, siis see on ka unustatud. Selle teadmisega tegelemise nende muredega, mis võisid meil veel ette tulla, sest siis saime need unustada.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles