Komplimendid, mis meestele ei meeldi

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Võid ju arvata, et kommentaar stiilis «sa näed nii armas välja, kui sa muruniidukit parandad» on muusika su mehe kõrvadele, kuid tema kuuleb tegelikult midagi muud.

Tihtipeale poevad komplimentide sisse ka emotsionaalsed väljendused, nagu äng või elevus, ning see teeb meeste uhkusele tahtmatult haiget. Järgnevalt on välja toodud komplimendid, mis on küll öeldud hea mõttega, kuid mis meestele ei meeldi, kirjutab Woman's Day.

«Väga armas, et sa tahad aidata koristada, kuid ma saan üksinda kiiremini hakkama.»

Ilmselt oled teatud kodutööde puhul juba oma tehnika välja töötanud, millest mees pole teadlik. Võta tema heatahtlik abipakkumine vastu ja ära kommenteeri tema aeglast tempot. Mehed ei taha tunda, et nad pole naiste jaoks piisavalt head ja see «kompliment» viitab talle, et pead teda liialt aeglaseks. Pigem kasuta seda aega selleks, et üksteise tööst või päevast rääkida. Kõige olulisem on aga talle öelda, et hindad tema panust.

«Tõeliselt üllatav, et sa suutsid selle lekkiva kraani ära parandada!»

Ära näita, et oled üllatunud, kui mees ilma professionaalse abita kodus mõne asja ära parandab. Kui ütled mehele, et tema võimed üllatavad sind, siis see on suur löök tema enesehinnangu pihta. Mehed ei taha, et naised nende ülivõimed kahtluse alla seaks. Proovi midagi sellist: «Nägus, tark ja osav? Ma teadsin, et ma abiellusin tõelise kullatükiga!»

«Ma voldin pesu tavaliselt nii, aga aitäh, et üritasid ilma palumata.»

Jäta sõna «üritama» oma sõnavarast välja. Mees arvab, et ta on sulle heateo teinud, kuid sõna «üritama» jätab taas mulje, et tema panus polnud piisav. Unusta oma sisemine perfektsionist ja mine vooluga kaasa. On täiesti normaalne, et sul on asjade tegemiseks omad moodused, kuid eelista kompromissi tema pingutuste kritiseerimisele.

«Sa oled ainus inimene, kellega ma saan rääkida.»

Ära pane mehe õlgadele nii suurt emotsionaalset koormat. Ta ei taha asendada su sõbrannasid, ema ega õde. Sellise komplimendiga asetad temale palju survet, et ta oleks su ainus tugisüsteem. Ütle, et ta on su lemmik, mitte ainus, sellel on palju suurem mõju. «Ma räägin oma sõbrannadega küll kogu aeg, aga sina oled parim kuulaja. Ma armastan sinuga rääkimist, sest sa tõeliselt mõistad mind.» Talle meeldib tunne, et ta on abiks ning selline kommentaar näitab, kui palju sa teda hindad.

«Sa oled nii armas!»

Mees eelistaks, kui sa ei paneks teda samasse kategooriasse kutsikate ja beebidega. Meeste sõnul ei eruta neid kompliment nende nunnude põselohukeste arvel, sest see ei anna edasi mehe tahumatut nägusust. Inimesed valivad reeglina lihtsaid sõnu, et vältida sügavamat intiimsust. Aga kui ütled mehele, et ta on nägus, siis see annab rohkem edasi sinu armastust tema vastu.

«See kingitus pole päris minu maitse, kuid mõte on oluline.»

Isegi kui tema valitud kaelakee sulle valentinipäevaks pole päris sinu maitse, ole pigem tasa. Negatiivne kommentaar näitab, et ta ei tunne sind piisavalt hästi. See võib temas tekitada ka vastumeelsust üldse sulle kingitusi osta. Enne järgmist suursündmust näita talle poes, millised kingid sulle meeldiks, siis on tal lihtsam valida.

«Sa oleks nagu mu kolmas laps, kuid ma armastan sind ikkagi.»

Põhimõtteliselt ütled talle, et ta on üks suur nuhtlus, kuid ikkagi sulle kallis. Erista need kaks mõtet, ära pane neid kokku. Proovi seda: «Mulle meeldib, et sa lastega nii hästi läbi saad ja nendega mängimiseks aega leiad. Aga mõnikord on mul vaja, et sa oleksid minuga ühel nõul ja distsiplineeriksid neid.»

«Mulle meeldib su õllekõhuke!»

Kui alles eelmisel õhtul õhkasid Ryan Goslingu trimmis kõhulihaseid vaadates, siis saab su mees sellise kommentaari peale segaseid signaale ega tea, mida uskuda. Eksperdid soovitavad meestele komplimente teha pigem selle arvelt, kui head abikaasad ja partnerid nad on, mitte kommenteerida nende kõhulihaseid või õllekõhtu. See annab talle märku, mis on sinu jaoks tõeliselt oluline ja kinnitab, et just tema pakub sulle neid asju.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles