Kuidas saada valgemat naeratust?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Terved valged hambad muudavad meid enesekindlaks, nooruslikumaks ning jätavad hea esmamulje. Ilu- ja moeportaal stilist.ee annab mõned nõuanded, mida tuleks valgema naeratuse nimel teha.

1. Ära pese hambaid liiga tihti ega liiga kõvasti. Pese hambaid pool tundi pärast sööki, vastasel juhul võib see hambaemaili kahjustada.

2. Joo vähem veini, teed ja kohvi, sest need rikuvaid hambaid ning teevad need ületarbimisel nõrgaks. Nimetatud jooke võid tarbida kõrrest – nii on kokkupuude hammastega väiksem.

3. Näri igapäevaselt nätsu – see aitab tekitada rohkem sülge ning puhastab hambaid. Suurem süljekogus suus aitab kaariest põhjustavate bakterite vastu.

4. Paljud happelised toidud muudavad hambad kollasemaks. Ürita vältida spordi- ning karastusjooke, tomatit, sidrunit, klaaskomme ja muid suhkruseid tooteid. Eelista tervislikumaid toite nagu pähklid, vesi, juurviljad ning täisteratooteid.

5. Proovi hambaid valgendavaid tooteid – poes on neid mõistliku hinnaga hulgaliselt müügil.

6. Kellele ei meeldiks mõnusad krõmpsuvad snäkid? Söö rokem õunu, sellerit, porgandit ja pirni. Krõmpsuv tekstuur teeb hammastele head neid puhastades ning eemaldades plekke tekitavaid osakesi.

7. Ära unusta kasutada valgendavaid hambapastasid, suuvett ja hambaniiti. Lisaks võid soetada endale ka valgendava hambapliiatsi, mida on mugav endaga igal pool kaasas kanda!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles