Toidud, mida enne musitamist süüa

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Tänasel valentinipäeval tahad sa kindlasti oma kallimale kinkida ühe suure vesise musi. Aga pea kinni – kui värske on su hingeõhk?

Õnneks on teatud viise, kuidas vältida halba hingeõhku, et sõbrapäeva musid ikka värsked oleksid. Kõige olulisem on loomulikult hea suuhügieen, kirjutab Huff Post.

Halba hingeõhku ei põhjusta alati mitte mustad hambad, vaid keele peal olevad bakterid. Kui tahad testida, kuidas su hingeõhk lõhnab, siis ei ole mõtet omale pihku õhata. Ilma naljata, parem on see, kui lakud oma käeselga ja lased süljel kuivada. Selle lõhn reedab, mis su suus toimub.

Kui tegu pole mõne haigusega, mis võib hingeõhu ära rikkuda, siis saab seda edukalt toitumise abil mõjutada.

Vesi

Mõnikord piisab vaid veest, et halb hingeõhk kaoks. Vesi niisutab suu limaskesta ja kurku ning loputab minema halba lõhna tekitavad bakterid ja toiduosakesed.

Õunad

Krõmpsuvaid ja kiudainerikkaid toite süües tekib rohkem sülge, mis on halvalõhnaliste suubakterite loomulik vastane. Õunad aitavad eemaldada ka hambakattu ja toiduosakesi hammastelt, mis võivad samuti olla paha lõhna tekitajaks.

Näts

See pole mingi uudis, kuid näts on halva hingeõhu korral tõeline abimees. See eemaldab hammastelt sinna kleepunud toiduosakesed ja suurendab süljeeritust. Vali suhkruvaba ksülitooliga näts, et oma hambaid kaitsta.

C-vitamiinirikkad toidud

C-vitamiin võib peatada suus halba lõhna tekitavate bakterite kasvu ja neutraliseerida küüslaugu ja sibula lõhna.

Kreeka jogurt

Jogurt on teada-tuntud tervislik vahepala, kuid see võib olla hea ka hingeõhule. Soovitavalt võiksid eelistada Kreeka jogurtit, milles on elavad bakterid.

Kaneel

Sel on oma põhjus, miks paljud nätsud on kaneelimaitselised. Uuringud on näidanud, et kaneeli eeterlik õli tapab suus paha lõhna tekitavaid baktereid.

Roheline tee

Ka flavonoidid, mida leidub aedviljades ja rohelises tees, takistavad bakterite kinnitumist hammastele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles