Kuus fakti menstruatsiooni kohta, mida sa enne ei teadnud

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Võib-olla räägiti sulle menstruatsioonist viimati siis, kui olid alles noores eas ning kogesid oma esimest kuupuhastust. Võib-olla oled end oma kehaga nii hästi kurssi viinud, et tead rohkem kui su günekoloog. Siiski on võimalus, et sa ei tea päris kõiki fakte.

Huff Post toob esile kuus fakti menstruatsiooni kohta, mida paljud naised ei tea.

1. Menstruatsiooni ajal on võimalik rasedaks jääda. Jah, see on küll äärmiselt ebatõenäoline, kuid siiski võimalik, seega kasuta kaitsevahendeid ka menstruatsiooni ajal.

2. Sa oled kõige viljakam ovulatsiooni ajal ja enne/pärast seda. Ovulatsioon, mil küpsenud munarakk vabaneb munasarjast, leiab tavaliselt aset umbes menstruaaltsükli keskel.

3. Ebaregulaarne tsükkel võib tähendada mitut asja. Ebaregulaarne kuupuhastus - «päevad» jäävad vahele, verd tuleb ka «päevade» vaheperioodil, «päevad» kestavad kauem kui seitse päeva - võib olla põhjustatud nii ekstreemse kaalulanguse, stressi, raseduse, teatud ravimite kasutamisest või mõnest haigusest. Kui ebaregulaarne kuupuhastus tekitab muret, konsulteeri oma arstiga.

4. Keskmise menstruatsiooni ajal eritub vähem kui topsitäis verd. Võid ju kurta suure verekaotuse üle, kuid tegelikult kaotab enamik naisi igas kuus verd vaid mõnest teelusikatäiest kuni topsitäieni.

5. Hoiakud menstruatsiooniaegse seksi osas on erinevad. Inimeste seksuaalsed eelistused erinevad - alates erinevatest asenditest kuni sooliste eelistusteni - seega on loogiline, et hoiakud menstruatsiooniaegse seksi osas on ka erinevad.

6. Tütarlastel algab kuupuhastus keskmiselt 12-aastaselt. Tänapäeval algab menstruatsioon üha nooremas eas ning pole selge, mis on sellise ealise nihke põhjuseks, pakutud on nii keskkonnas aset leidvaid muutusi kui dieete ja stressi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles