Kolm vananemisvastast ilutoodet, mida sa ei vaja

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kosmeetikapoodide letid on vananemisvastaste toodete all lookas. Pole siis ime, et raske on aru saada, mida on mõistlik endale osta ja mida mitte.

Mõni proovib iga natukese aja tagant mõnd uut toodet, kui teine, kes ei julge riskida, kasutab alati sama vahendit, millega ta tegelikult päris rahul ei ole, kirjutab Woman’s Day.

Taimeekstraktidega näopuhastajad

Taimeekstraktid on saadud taimedest. Neid võib leida nii ravisalvidest kui ka kortsudevastastest kreemidest. Vananemisvastastes kreemides, seerumites ja toonerites töötavad need tõepoolest efektiivselt. Probleem on aga selles, et toimimiseks peavad need jääma nahapinnale. Näopuhastusvahend puutub aga nahapinnaga väga vähe kokku. Lisaks on enamik taimeekstraktidest vees lahustuvad, mis tähendab, et nägu loputades ei jää nahale midagi ja toote kasutamine on täiesti mõttetu.

Huulte koorija

Kuivad ja lõhenevad huuled on koledad ja ebameeldivad, kuid selle leevendamiseks ei ole tarvis osta eraldi toodet. Enamik huulekoorijatest koosneb peamiselt suhkrust ja naturaalsest õlist või vahast, mis seda koos hoiab. Selle asemel võid õhtul enne magamaminekut määrida huultele vaseliini ja hommikul huuli niiske lapiga kergelt hõõruda – saad surnud nahast väga kergesti lahti.

Retinool ja happed ühes tootes

Retinool on üks parimaid vananemisvastaseid koostisosi tänapäeva kosmeetikas. See võib vähendada liigsest päevitamisest tekkinud varajasi vananemismärke, piirata akne levikut ja vähendada kortse. Väga head on ka happed nagu AHA-happed ja BHA-happed, mis toimivad keemilise koorijana, teevad naha väga siledaks, ühtlustavad nahatooni ning vähendavad kortse. Mõni ime, et kosmeetikatootjad tahavad kõik need head omadused panna ühte tootesse. Paraku ei saa need koos ühes tootes olla ilma, et kumbki neist oma mõju kaotaks. Retinool on väga ebastabiilne. Happed on aga seda efektiivsemad, mida madalam on nende pH-tase. Seetõttu pole mõtet raisata palju raha kreemile, kuhu on lisatud mõlemat, sest kasu saaksid vaid kas retinoolist või hapetest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles