Püsisuhte alus on sõprus, mitte seks

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Ameerika uurijad leidsid, et kestva romantilise suhte saladus on tugev sõprus – selle väärtustamine partnerluses aitab luua pühendunumat, armastavamat ja suuremat seksuaalset rahulolu pakkuvat suhet, vahendab Naised.

Inimesed, kes üritavad suhtes rahuldada oma personaalseid vajadusi või ihasid, suudavad tugevat sidet väiksema tõenäosusega alal hoida. Sõprust väärtustades kaitstakse end lahkumineku eest ja parandatakse suhte kvaliteeti.

Üks uuring korraldati 190 tudengiga, kes olid olnud suhtes keskmiselt 18 kuud. Nende täidetud küsimustikust selgus, et need, kes olid rohkem panustanud tugeva sõpruse ülesehitamisesse, olid uuringu lõpus ka suurema tõenäosusega endiselt koos.

Teine eksperiment hõlmas 184 tudengit, kes olid olnud suhtes keskmiselt 16 kuud. Hinnates erinevaid suhte aspekte nagu kamraadlikkus, turvalisus, seks, enesetäiendus ja uute asjade katsetamine, selgus, et kamraadlikkust ja ühtekuuluvust kõrgelt tähtsustanud väärtustasid rohkem romantilist lähedust ja seksuaalset rahulolu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles