Liisa Ennuste: moenädal tulevikust

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liisa Ennuste
Liisa Ennuste Foto: Mihkel Maripuu

Päevad Londonis mööduvad silmapilguga. Või siis on viga minu ajaplaneerimises. Selle võimalusega arvestades tõmbasin endale iPadi motivatsiooniraamatu «Time management secrets»,  ajaplaneerimise saladused, mis algas vägagi realistliku tsitaadiga: «Isegi maailma valitsejal on päevas 24 tundi... » He-hee, maailmavalitsejal!?


Kuigi mul puudub usk igasugustesse motivatsiooniraamatutesse, süstis see mulle küll doosi I-can-do-it- ehk ma-suudan-seda-meelelaadi. Maailma ma veel ei valitse, kuid käin hommikuti Victoria pargis jooksmas, söön rohkem mune (loe: valku), maksan Spotifys muusika eest, loen mitu korda rohkem disaini- ja muusikablogisid, joon guaraanasmuutit – guaraana on siin «tervisliku energia» esindaja –,  käin motiveeritumalt tööl, kohtun ja teen kooliprojektide tarvis intervjuusid selliste inimestega, kelle ees ma poleks enne julgenud sõnagi piiksatada.

Igatahes, aitab minust. Nimelt on lähenemas Londoni moenädal ning meedias käib suur poleemika selle ümber, kuidas see on ülehinnatud sündmus, moetsükkel pole päriseluga sünkroonis ja kuidas moenädala õige show käib juba ammu moepoodiumist mõnikümmend meetrit eemal, väljas, kus moetoimetajad taksost justkui tulevikust välja astuvad, uue hooaja kuues!

Inimesi tundub pingesse ajavat see, et moenädalad on niivõrd ajast ees. Bikiine esitletakse siis, kui pärisinimesed polaaruurija riietuses õues ellu püüavad jääda.

Sama stsenaarium valitseb kõrgmoe butiikides – kui näiteks plaanid suvel minna pulma ja su garderoobist puudub peenutsev, kuid lõbus siidikleit, siis unusta see ära! Ainus, mis sulle suvel poeriiulitelt vastu vaatavad, on kuldsete lukukestega karupüksid.

Niisiis kõik, kes tahavad olla vähegi moodsalt ajast ees, peavad kogu selle talvekauba soetama keset lõõmavat päikest. See loomuvastane šopingurutiin jätab tavapoed õnneks puutumata: et uut kaupa tuleb iga nädal, käib kõik vastavalt ilmale ja trendidele.

Ise mõtlen, et huvitav, kas mingil hetkel on mood ajast nii ees, et see tuleb ringiga tagasi tänasesse päeva? Nagu see circle of funny ehk naljaring, kus nali on nii halb, et läbinud terve ringi, muutub see eriti heaks. Just a thought.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles