Parimad ja halvimad toidud sinu nahale

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kindlasti oled varemgi kuulnud, et oled see, mida sööd. See, mida suhu pistad, mõjutab oluliselt ka seda, kui vana sa välja paistad.

Mis on hea su kehale, on hea ka su nahale. Dermatoloog Jessica Wu sõnul on küpsetatud tomatid lausa nooruseallikaks. Neis on rohkelt antioksüdantlükopeeni, mida organism kasutab UV-kiirte kahjuliku mõju vastu võitlemisel. Teised antioksüdantiderikkad toidud on näiteks marjad, aedviljad ja roheline tee, õpetab Woman’s Day.

Kui soovid oma nahka hoida, siis on su suurimad vaenlased suhkur ja sool. Need häirivad insuliini normaalset tootmist, mis võib omakorda põhjustada põletikku. Seetõttu võib väheneda aga naha võime end uuendada. Oluline on piirata ka alkoholi tarbimist, eriti tasub vältida jooke, kus on palju suhkrut (nagu näiteks magus Margarita). Need viivad vee kehast välja ja kortsud tulevad kiiresti rohkem esile.

Greibil on imeline omadus nahka särama panna. Enne magamaminekut võid proovida kasulikku iluprotseduuri: purusta kooritud greip ja sega see kahe munavalgega. Masseeri saadus näole, hoia viis minutit ja loputa nägu puhtaks. Greibis on palju C-vitamiini, mis paneb naha särama, munavalged ahendavad poore ja teevad naha pringiks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles