Ürdine ahjuribi koorekastmega

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ürdine ahjuribi koorekastmega
Ürdine ahjuribi koorekastmega Foto: santa maria

Santa Maria kokk Ilmar Räni õpetab, kuidas valmistada ürtidega maitsestatud ahjuribi neljale.

  • 150 ml valget veini või vermutit
  • 1 sl pruuni suhkrut
  • 1 sl oliiviõli
  • 3 sl Dijoni sinepit
  • 1 tl rosmariini
  • 1 küüslauguküüs, pressituna
  • 1 ribiplaat (1,5 kg)
  • 100 ml vahukoort
  • soola ja pipart

Sega omavahel vein, suhkur, sinep, rosmariin ja küüslauk. Eemalda ribiplaadilt kelme ja vala peale marinaad. Hoia toatemperatuuril umbes tund aega. Ülejäänud marinaad hoia kastme jaoks alles. Maitsesta ribi soola ja pipraga ning küpseta ahjus 175 °C juures umbes tund aega, kuni liha lööb kondi küljest lahti. Kui ribi on küps, keera see fooliumisse ning lase 10–15 minutit seista. Samal ajal vala järelejäänud marinaad potti, lisa koor ja kuumuta keemiseni. Vähenda kuumust ja lase kastmel veidi pakseneda. Serveeri ribi koos kastme ja keedu- või ahjukartulitega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles