Kuidas vältida liigselt abielu pärast muretsemist?

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Mured oma suhte pärast ei lõppe abiellumisele eelneva närvilisusega. On suhteliselt tavaline ja normaalne, kui tunned muret oma suhte pärast ka abielu ajal.

Abielunõustaja Jane Greer sõnab, et hirmud on kasulikud selleks, et tuleviku probleeme eemale peletada. «Suhtu neisse hirmudesse tõsiselt ja kasuta neid enda kasuks ära,» selgitab Greer. Siin on kümme kõige levinumat hirmu seoses abieluga, kirjutab Woman's Day.

«Meil pole lõpuks enam midagi ühist»

Kui tajud, et selline periood on lähenemas, näe oma suhte nimel rohkem vaeva. Paku välja mõni tegevus, mida tegite suhte alguses, või leia midagi uut, mida saaksite koos avastada. Sel viisil on teil endiselt ühiseid huvisid.

«Kui ma haigeks jään, pole mees võimeline kodu eest hoolitsema»

Traditsiooniliselt on naised need, kes kodu eest hoolitsevad. Kui tunned selliste olukordade ees hirmu, rääkige kaasaga sellest, mis juhtub, kui kumbki teist peaks haigeks jääma.

«Ma ei taha, et meist saaks selline paar»

Kui näed oma tuttavaid, kel on parajasti käsil kole lahutus või oli su vanematel pidevalt probleeme, on lihtne hakata mõtlema, mis võib sinu abielust saada. Ürita ohumärke tähele panna ja mõtle, kuidas neid lahendada.

«Ma unustan selle inimese, kes kunagi olin»

Kui sinust saab abikaasa ja ema, siis omandad uued rollid ning võid karta, et unustad oma tõelise mina. Ürita saavutada tasakaal emaks, abikaasaks ja iseendaks olemise vahel. Ära jäta unarusse asju, millega tegelesid enne abiellumist ja mis sulle rõõmu pakkusid.

«Seks muutub harvemaks ja igavamaks»

Kui oled aastaid abielus olnud, võib tunduda, et kuum ja spontaanne seks leidis aset kauges minevikus. Eksperdid soovitavad seksi lisada oma päevakavasse, sel viisil ei saa seda edasi lükata ning ootusärevus tekitab terve päeva vältel elevust.

«Hakkan teda vihkama ohverduste pärast, mille pean tegema»

Kui abielu ei kujune päris selliseks nagu ootasid, võid kergesti hakata selles süüdistama oma abikaasat. Suhted nõuavad pidevalt läbirääkimisi. Ürita keskenduda positiivsetele asjadele ning ära süüdista partnerit selles, et abielu ei vasta su ootustele.

«Mina muutun aja jooksul vähem atraktiivseks, kuid tema muutub järjest nägusamaks ja hakkab teisi naisi vaatama»

Paljud naised tunnevad hirmu vananemise ees. Kui tahad, et abikaasa näeks sind ilusana nii seest kui väljast, tunne oma välimuse üle uhkust. Kui sa pole mõne kehaosaga rahul, võta midagi ette: lase uus soeng teha, mine jõusaali või tee midagi kolmandat, mis su enesetunnet parandaks. Pea meeles, et alati leidub keegi, kes on sinust ilusam, kuid see ei tähenda, et su abikaasa kohe temaga voodisse hüppaks.

«Finantsprobleemid rikuvad meie suhte»

Suured finantsmuutused võivad suhet kurnata. Kui te pole veel seda teinud, istuge paberi ja pliiatsiga laua taha ning looge ühine eelarve. Mõlemale peaks jääma ka oma isiklik summa, mida vastavalt soovile kulutada.

«Ma pole kunagi tema elus esikohal»

Olgu selleks tema semud, töö, vanemad või lemmikspordiala, sulle võib tunduda, et ta seab need asjad sinust ettepoole. Kui tunned, et sa ei saa piisavalt tema tähelepanu, võta see teema üles ja räägi mehega sellest. Kui mees peab aga haige ema eest hoolitsema või tähtajalise tööprojekti lõpetama, siis ole mõistev ega nõua temalt pidevalt tähelepanu.

«Tema pahe väljub kontrolli alt»

Ära muuda tillukest probleemi oma peas hiiglaslikuks. Kui su abikaasale meeldib aeg-ajalt natuke juua, siis see ei tee temast veel alkohoolikut. Isegi mõõdukas kogus hasartmänge või pornot pole veel midagi hullu. Kuid teisest küljest pole midagi muud, mis lõhuks abielu kiiremini kui sõltuvus. Rääkige läbi, mis on mõlema poole jaoks aktsepteeritav ja looge plaan, kuidas tegeleda tekkivate probleemidega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles