Ilu-lounge: staarjuuksur Karel Oja parimad soengunipid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Getter Jaani ja Karel Oja
Getter Jaani ja Karel Oja Foto: Erakogu

Kaunid kiharad on iga naise uhkus, seda teavad kõik. Aga mis on moeka ja ka sobiva soengu saavutamiseks vajalik? Muidugi trendikas ja tore juuksur! Haarasin ühel sellisel eksemplaril otse tööpostil nööbist kinni. Palun saage tuttavaks - päikseline ja alati heas tujus juuksur, Karel Oja.

Ükskõik, kui mossis näoga ja sassis peaga klient Kareli juuksuritooli istub, lahkub ta sealt kauni ja säravana, lai naeratus näol. Karel on sättinud lugematul hulgal staaride ja tulevaste staaride soenguid, teinud kaasa kolm hooaega «Eesti otsib superstaari», aga ka saadetes «Eesti otsib supermodelli», «Tantsi tagumik trimmi», «Laulud tähtedega», ning on lahkelt jaganud oma nõuandeid «Stiilipäevikus». Ka kinomaailmas hinnatakse Kareli käsi, ta on sättinud juukseid, parukaid filmis «Kormoranid» ja «Polli päevikud». Lisaks on ta soengud ilmestanud lugematul hulgal moešõusid, ajakirjade esikaasi, moeseeriaid ja muudki.

Veel üks huvitav fakt Karelist - ta saab hakkama ka jumestusega! Olin tema meigiõpetaja, kui ta õppis oma juuksuriametit Tallinna Tööstushariduskeskuses.

Uurisin Karelilt praeguste juuksetrendide kohta. Vastuseks sain, et moes on alati see, kuidas ja milles end mugavalt tunned – nagu ka riietuses. Juba pikemat aega on üldiseks trendiks igasugused turvalised ja rahulikud n-ö mittemidagiütlevad värvid ja lõikused. Aga eks me kõik tahame mõnikord muutust. Karel näeb, et tema kliendid tahavad oma mugavustsoonist välja tulla ning ta aitab neid hea meelega ja õhutab takka.

Kareli soovitusi julgetele muutujatele

  • Unusta õhuke ja lendlev tukk! Paks, raske tukk on in!
  • Ümarad jooned vaheta veidi järsemate vastu, võta eeskujuks geomeetrilised vormid.
  • Värvid mängivad «+ ja – mängu», näiteks külma alatooniga (naturaalne pruun, mahagon) põhja sisse võib teha soojad salgud (oranž, kuldne).

Kareli soengunippe

Tupeeri hoogsalt soeng juuksepulbrit kasutades puhvi ja keera kuklasse lohakasse krunni, kinnitades see paari juuksenõelaga. Teise variandina võid teha punutise ja viimistleda patsi hooletuks krunniks kuklas või kinnitada ühel pool pead.

Veel «harjutusi krunniga» - eralda kaks salku näo juures pea külgedel enne krunni tegemist ja tee kaks punutist, mis kinnita hiljem krunni ümber.

Hobusesaba uus tulemine – tee seitel soovitud kohta, kinnita pats kukla alaosas ja peida patsikumm, keerates salgu juukseid selle ümber. Viimistle särageeliga.

Poolpikkadele juustele – lohakalt elegantse soengu saad, kui koolutad ainult juukseotsi, siis paned pea alaspidi ja lased juustele kõige õrnemat lakki. Viska juuksed tagasi üle pea ja hoplaa – avastad peast eriti hollywoodiliku soengu.

Pikkadele juustele – et sirgendatud soeng liiga peadligi ei vajuks, föönita kõigepealt rullharjaga juuksejuuri tõstes soeng kohevaks, siis sirgenda ainult juukseotsi. Lase lakki peopesadesse ja silu juuksed üle.

Tänavune soenguhitt on laines juuksed – keera niisked juuksed kuklasse keerdu ja lase kuivada. Juukseid lahti võttes tupeeri need kohevaks ja silu veidi geeliga ühtlaseks.

Karel Oja lemmiktooted

Viimistluseks: CHI Silk Infusion  teeb juuksed pehmeks ja elektrivabaks. CHI Mat Wax aitab pikkadele juustele struktuuri lisada ja toob välja salgulisuse. Hoolduseks eelistab Karel CHI Farouk Aqua Charge šampooni, mis teeb juuksed neid raskeks tegemata siidiseks ja läikivaks, kuid pea püsib kaua puhtana.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles