Huvitav moodus, kuidas õpetada last potil käima

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Võib-olla tundub see veider, kuid vilistamine võib kiirendada seda, kui ruttu õpib väikelaps potil käima.

Vietnami perede seas läbi viidud uuring näitas, et vilistamise abil saab lapse mähkmetest «võõrutada» juba üheksandaks elukuuks, kirjutab Daily Mail.

Kui enamik lapsi hakkab potilkäimist õppima teise eluaasta paiku, siis selleks ajaks on Vietnami lapsed võimelised tualetis kogu protsessi üksi läbi tegema.

Rootsi teadlased selgitasid välja, et Vietnamis hakkasid vanemad last treenima potil käima juba peaaegu alates sünnist saati. Emad tõid esile vilistamist meenutava häälitsuse iga kord, kui laps andis märku, et tal on vaja potile minna.

Lapsed hakkasid seetõttu seostama vilistamist pissimisega ja üheksandaks elukuuks ei esinenud lastel enam püksi pissimist.

Kui Lääne ühiskonnas hakatakse lapsi treenima potil käima hilisemas vanuses, kui seda tehti minevikus, siis Vietnamis on varajast potilkäimisoskust peetud alati uhkuse märgiks.

Lisaks sellele, et lapse potilkäimine aitab kokku hoida mähkmete raha ja ka aega, mis nende vahetamisele kulub, siis varajases eas oma põit kontrollima õppimine võib hästi mõjuda tervisele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles