Lugeja küsib: kas on võimalik taotleda lähenemiskeeldu abikaasa armukesele?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

«Abikaasal on armuke, kes väidab, et väga armastab minu meest, aga mina segan. Selline vaimne terror käib juba 6 kuud. See naine tegeleb mingi maagiaga ja tundub, et on psüühiliselt haige. Iga nädala lõpus helistab, saadab nõmedaid sõnumeid. Abikaasaga proovisin rääkida, kuid tema ei teavat midagi. Elada selle naisega ta ei soovi. Nüüd juba hakkas otseselt ähvardama telefoni teel. Kirjutasin avalduse politseile, kuid sellest midagi välja ei tulnud. Mida ma pean tegema, et saada lähenemiskeeldu kohtu kaudu, sest see terror ohustab juba vaimset ja füüsilist tervist?» soovib küsija teada.

Vastab jurist Hanna Kivirand õigusbüroost Puurits & Partnerid.

Lähenemiskeeld kui selline on olemuselt isiku isiklike õiguste väga oluline piirang, millest tulenevalt ei rahuldata taotlusi lähenemiskeelu kohaldamiseks kergekäeliselt. Lähenemiskeelu määramine eeldab reaalse ohu olemasolu või reaalset ähvardust isiku suhtes ja seda kohaldatakse üksnes juhul, kui kohus leiab, et see on vältimatu.

Lähenemiskeelu kohaldamise taotlemiseks peate pöörduma vastava avaldusega kohtu poole.

Loe lisaks nõuandeid samal teemal või küsi tasuta nõu vastused.ee lehel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles