Briti naine sünnitas kaheksa kuu jooksul kaks korda

Linda Pärn
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vastsündinu
Vastsündinu Foto: Liis Treimann/Postimees

Claire Ormrod (26) jõudis juhuste kokkulangemisel kaheksa kuu jooksul kaks last ilmale tuua.

Alice sündis 25. rasedusnädalal erakorralise keisrilõike abil. Ta kaalus kõigest veidi üle poole kilo. Arstid olid veendunud, et laps ellu ei jää, sest nii väikese sünnikaalu puhul polnud seda Walesis veel juhtunud, kirjutab The Telegraph.

Vastsündinu oli nii haige, et pere hakkas matusteks ettevalmistusi tegema. Kõigest 90 minutit enne seda, kui plaaniti teda elul hoidvad masinad välja lülitada, hakkas laps ilmutama esimesi elumärke.

Seitse nädalat hiljem jäi Claire taas lapseootele, kuigi ta võttis rasestumisvastaseid tablette. Hea tervisega Gareth sündis 29. rasedusnädalal samuti erakorralise kerislõike abil, kaaludes 900 grammi.

«Ma olin täielikus šokis, kui sain teada, et olen jälle rase,» rääkis Claire. «Mu arst soovitas aborti teha, sest tema sõnul oli oht hukkuda nii mul kui lapsel ning see poleks olnud aus kellegi suhtes. Aga ma ütlesin kohe, et seda ma ei tee.»

Ormrodi peres oli ees ootamas ka kolm vanemat last. Naise sõnul sündisid kõik viis vaatamata ettevaatusabinõudele. «Keegi ei tahtnud mind uskuda, kui ma ütlesin, et olen jälle rase,» meenutas naine. «See tundus neile lihtsalt nii uskumatu, et kaks last võiksid sündida nii väikese vahega.»

«Iga lapsega võtsin ma kas pille või oli mul spiraal,» kinnitas Claire. «Olin steriliseerimise ootenimekirjas, kui Garethit ootama jäin. Spiraal peaks olema 99, 99 protsenti kindel, kuid mina sain sellega kolm last.»

Alice veetis oma esimese eluaasta imikute intensiivraviosakonnas. Claire’i sõnul poleks arstid üritanudki ta elu päästa, kui ta oleks sündinud päev varem, 24. rasedusnädalal. Pisitütrel on ajukahjustus ja mitmeid tõsiseid tervisehädasid. «Ta on imelaps, tõeline võitleja,» on ema uhke. «Nad ütlesid, et mingit ajutegevust ei ole, kuid siis ta ärkas üles.»

Claire naljatles, et lapsed saavad tulevikus ühte klassi minna, kuid tegelikult pole see ilmselt nii lihtne. Nüüd on tüdruk 13 kuud vana ja kaalub 5, 5 kilo. Arstid ei oska veel täpselt hinnata, kui ulatuslik ajukahjustus mudilasel on.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles