Kas õnnelik abielu teeb paksuks?

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kui su püksid on pärast abiellumist kitsamaks jäänud, siis võid selles süüdistada oma head elu.

Uurija Andrea Meltzer väidab isegi, et mida õnnelikum abielu, seda suurema tõenäosusega lähevad abikaasad paksuks, vahendab Huff Post.

Meltzer jälgis neli aastat kestnud uuringu käigus 169 värskelt abiellunud paari ning uuris, kui rahul on nad oma abieluga ja palju nende kehakaal selle aja jooksul muutus. Tulemused näitasid, et suur rahulolu abieluga on seoses kaalutõusuga. Nii mehed kui naised, kes olid oma suhtega rahul, võtsid pigem juurde ning vastupidi – suhtega rahulolematud paarid kaalusid vähem.

Milles võib siis olla kaalutõusu põhjus? Meltzeri sõnul võivad õnnelikud kaaslased tunda, et nende partneriotsingud on möödas ja see paneb neid tervislikest elusviisidest loobuma. Õnnetus suhtes olija kaalub aga lahutust ja valmistub uue partneri võlumiseks.

Üks teinegi 2012. aastal tehtud küsitlus toetas Meltzeri leide – 46 protsenti küsitlusele vastanud naistest võttis õnnelikus suhtes kaalu juurde ning 27 protsenti naistest kaotas kaalu pärast kurba lahkuminekut.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles