Hea ööuni võib päästa abielu

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uni.
Uni. Foto: SCANPIX

Unusta kohtinguõhtud ja kallid kingitused. Eduka abielu võti peitub teadlaste sõnul korralikus ööunes.

Berkeley ülikooli teadurid leidsid, et tänu korralikule ööunele oskad suurema tõenäosusega oma partnerit hinnata, vahendab news.com.au. Ka märkad väljapuhanuna tõenäolisemalt kaasat tänada, kui ta midagi sinu heaks teeb.

60 paari vanuses 18 kuni 56 pidasid päevikut selle kohta, kui palju nad täpselt iga öö magavad ja kui palju nad oma kallimat väärtustavad.  Paaridel paluti ka osa võtta ülesannetest, kus nad pidid koos probleemidele lahendusi leidma.

Need, kes magasid hästi, töötasid koos paremini ja julgustasid teineteist. Ka oma päeviku sissekannetes olid nad märkinud, et hindavad oma partnerit ja näitavad regulaarselt välja oma tänulikkust.  

Uuringu juht Amie Gordon selgitas, et unepuudus teeb meid isekamaks, sest enda soovid ja vajadused tunduvad väsinuna olulisemad kui partneri omad.  Kui sina puhkadki end hästi välja, siis võib uneprobleemide käes vaevlev partner ikkagi teie mõlema tuju ära rikkuda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles