Kas tead, millised ebaharilikud koostisained võivad olla ilutoodetes?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kui sa oled kunagi enda ilutoodete pakendeid lähemalt uurinud, siis oled ilmselt märganud, et lisaks kemikaalidele võivad need sisaldada üsna veidraid koostisosi. Ilu- ja moeportaal stilist.ee toob mõned huvitavad näited.

1. Kas teadsid, et paljud parfüümid sisaldavad vaala okset? Seda kasutatakse sageli selleks, et armastatud lõhnaõli püsiks kauem ning ei aurustuks nii kiiresti.

2. Merevetikas on ilmselt viimane asi, mis seostub nahahooldustoodetega. Pigem meenub esimesena miso supp või maitsev sushi. Vetikaid leidub näiteks niisutavates kreemides. See ülimalt tervislik toiduaine teeb naha elastseks.

3. See tuleb kindlasti suure üllatusena – platsenta! Selles leidub hulgaliselt proteiine ning hormoone, mis on suurepärased abimehed kortsude vähendamisel.

4. Tavaliselt, kui kaaviarile mõtleme, meenuvad rikkad venelased ja külm viin. Tegelikult on aga tegu vaid ülehinnatud kalamunadega. Kaaviari pannakse vananemisvastastesse toodetesse, kuna see stimuleerib nahka ning annab värske ilme. Selles sisaldub rohkelt vitamiine ja proteiine, mis panevad naha särama.

5. Tigude eritist (tuntud kui lima), kasutatakse põletuste ning akne raviks. Seda täiesti looduslikku koostisosa on kasutatud vaid mõned aastad, kuid see asendab nahahooldustoodetes mitmeid kemikaale

6. Ööbiku väljaheites leiduv karbamiid tagab elastse ning pehme naha. See on sügavalt puhastav ning niisutav koostisosa.

7. Sperma on üsna levinud nahahooldustoodete koostisosa – see on nimelt suurepärane niisutaja. Väidetakse, et sperma on umbes 30 korda intensiivsem kui E-vitamiin, mis leevendab päikesepõletusi ja hoiab naha värske ja nooruslikuna. Lisaks annab see ka juustele imelise sära.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles