Nõuandeid, kuidas sel aastal raha säästa

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Vähem raha kulutada ja rohkem raha koguda on tõenäoliselt paljudel uue aasta eesmärkide nimekirjas kõrgel kohal.

Portaal GalTime annab nõu, kuidas sel aastal raha kokku hoida.

1. Söö vähem kodust väljas

Kas oled kunagi kokku arvutanud, kui palju maksavad lõunased kohvikukülastused? Pangakonto väljavõte peaks selle kiiresti sulle selgeks tegema ning sind võib üllatada, millise summa kokku hoiaksid, kui võtaksid lõunaks toidu kodust kaasa.

2. Õpi midagi uut

Ilmselt panid uue aasta lubaduste nimekirja ka mõne uue oskuse omandamise, miks siis mitte ühendada kaks asja - õppida midagi uut ja säästa raha? Olgu selleks autol õli vahetamine, katkise kraani parandamine või maitsva biskviidi valmistamine - kokkuvõttes hoiad raha kokku ja saad oma oskuste nimekirja uue asja lisada.

3. Müü või vaheta oma asju

Vaheta sõprade-tuttavatega riideid või müü oma vanad asjad maha internetis või anna mõnele taaskasutuspoele. Riiete vahetamine on eriti hea mõte neile vanematele, kelle lapsed alles kasvavad ning nende jaoks on pidevalt uues suuruses rõivaid tarvis.

4. Treeni soodsalt

Jõusaali liikmekaardi asemel investeeri mõnda treening-DVDsse, jooksmisjalanõudesse või otsi treeningvideosid internetist.

5. Vaata üle oma kaabeltelevisiooni pakett

Kas oled tellinud omale 70-kanaliga kaabeltelevisiooni paketi, kuid vaatad regulaarselt vaid 3-4 kanalit? Võib-olla oleks mõttekam see pakett mõne väiksema vastu vahetada, mille kuutasu oleks ka rahakotisõbralikum.

6. Maksa kõigepealt iseendale

Hea mõte on puhkusereisi jaoks raha kõrvale panna kohe, kui see vähegi võimalik on. Veelgi parem mõte on seda regulaarselt teha. Hädaolukordadeks mõeldud rahafond on hea majanduslike ootamatuste vältmiseks. Ürita iga kuu oma palgast arvestatav summa kõrvale panna.

7. Leia omale lisatöö

Kas naudid kirjutamist? Oled hea fotograaf? Sulle meeldib kodulehti disainida? Pane oma hobi raha teenima.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles