Margit kokkab: küülik ja seened

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Margit Eerma

Nädalalõpp on hea aeg perele mõnusat, kuid aeganõudvamat küülikupada teha, leiab Nimini gurmeepoe perenaine Margit Eerma.

Pärast detsembrikuu külluslikke söömaaegu ihkab hing küll midagi kergemat, kuid samas piisavalt tummist, et Eestimaa külm talv üle elada. Et nädalavahetusel on mõnusa roa valmistamiseks rohkem aega, siis sedakorda katsetasin küülikuga.

Küülikupada metsaseentega

•    1 küülik

•    1 sl Tandoori Masala maitseainesegu

•    1 tl tüümiani

•    1 sl nisujahu

•    2 sl võid

•    3 keskmist sibulat

•    2 suuremat porgandit

•    2 suurt eestimaist küüslauguküünt

•    100 g prosciutto crudo sinki (sobib igasugune õrnamaitseline sink)

•    400 ml punast veini

•    500 ml puljongit

•    300 g kitsemampleid (sobivad ka kõik teised metsaseened)

Tükeldasin küüliku ja maitsestasin Terre Exotique Tandoori Masala maitseaineseguga. Veeretasin tükke jahus mõlemalt poolt ja pruunistasin pannil võis. Siis tõstsin tükid haudepotti, tükeldasin sibula, küüslaugu, porgandi ja toorsingi ning lisasin ka need potti.

Seejärel valasin lihale punase veini ja puljongi. Et mu lemmikmaitseaine on tüümian, siis ei suutnud vastu panna kiusatusele ning lisasin ka seda. Jätsin liha üheks tunniks pliidile madalale kuumusele podisema.

Umbes tunni möödudes oli paras aeg panna potti metsaseened, mis sügavkülmikus oma aega ootasid. Mina kasutasin võiga praetud sügavkülmutatud kitsemampleid, kuid sama maitsva roa saab ka teistest metsaseentest.

Hautasin pajarooga veel tunni ja maitsev toit oligi valmis. Juurde valmistasin lihtsa kartulipudru ja serveerisin koos marineeritud kurgiga. Veiniks passib pajaroa kõrvale Tabali Reserve Merlot 2008.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles