Selgusid neli Eesti parimat baarmeni

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Esinelik, kes sõidab finaalvõistlusele Stockholmi: Georgi Voomets, Aime Lõpp, Marge Mänd, Annemari Vessik (vasakult paremale)
Esinelik, kes sõidab finaalvõistlusele Stockholmi: Georgi Voomets, Aime Lõpp, Marge Mänd, Annemari Vessik (vasakult paremale) Foto: Victoria Orav

15. jaanuaril toimunud Eesti baarmenide kokteilivõistlusel «Absolute invite 2013» selgusid neli parimat, kes esindavad Eestit märtsis samanimelisel rahvusvahelisel võistlusel Stockholmis.

«Absolute invite 2013» Eesti voorust võttis osa 14 Eesti parimat baarmeni ja baaridaami, kellest parimaks osutus Aime Lõpp Club Hollywoodist. Marge Mänd restoranist CRU  saavutas 2. koha, ning kolmandat-neljandat kohta jagasid Georgi Voomets Club Hollywoodist ja eelmise aasta Absoluti Eesti eelvooru võitja Annemari Vessik baar-restoranist Chicago 1933.

Kolmandat aastat järjest korraldatav kokteilivõistlus koosnes kirjalikust testist, kange alkoholi ja kokteilide pimetestist ning omaloominguliste kokteilide valmistamisest. Tänavuse võistluse teemaks on kunst ning loomingulise osa käigus valmistas iga võistleja kaks mõnest kunstižanrist inspireeritud kokteili.

Enim punkte saanud Aime Lõppu inspireerinud kunstivormiks oli fotograafia: kokteil «Pulmatort» sündis näiteks ühe pulmafoto ainetel.

«Sel aastal avaldas eriti muljet kokteilide loov esitlus – kuna võistluse etteantud teemaks oli kunst, olid osalejad tõesti kogu oma fantaasia mängu pannud. Oli pitsi, pärlite ja maalingutega kaunistatud klaase, efektseid serveeringuid ja ekstravagantseid kokteilikaunistusi. Võistlejad võtsid julgelt riske ja kombineerisid väga erinevaid maitseid ning võistluse tase oli kindlasti kõigi aegade tugevaim,» kommenteeris võistluse üks korraldajaid, Pernod Ricard Estonia turundusjuht Eveli Loorits.

Butterfly Lounge’is toimunud Eesti eelvooru kohtunikeks olid baarmenide koolituskeskuse BarProf omanik ja Absolut Ambassador Eestis Sven Petrov, mitmekordne Eesti meister kokteilide valmistamises Helger Aava, restorani Balthasar peasommeljee Kristjan Markii, restorani Dominic sommeljee Aron Rahu ning sommeljee ja International Wine & Food Society juhatuse liige Gustaf Hertsius.

Esinelik sõidab 1.-3. märtsil finaalvõistlusele Stockholmi, kus võistlevad Euroopa parimad baarmenid ja baaridaamid 12 riigist: Rootsist, Soomest, Taanist, Norrast, Lätist, Leedust, Eestist, Saksamaalt, Austriast, Tshehhist, Slovakkiast ja Venemaalt. Finaali võitja auhinnaks on reis New Orleans’i Tales of Cocktail võistlusele 2013. aasta suvel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles