Kümme asja, mida naine peaks enne 30. eluaastat teadma

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

30 on teatud kaal: 20-aastased kardavad seda, 40-aastased igatsevad seda ja 60-aastased taipavad, et nad on tunduvalt targemad kui 30-aastaselt.

Inimest ei defineeri tingimata vanus, ent teatud asju võiks naine enne 30-aastaseks saamist teada ja osata, kirjutab portaal youbeauty.com.

1. Eelarve koostamine

Ameerikas korraldatud uuringu järgi on vaid 38 protsendil inimestest igakuine eelarve ja vähem kui pooled inimestest on teadlikud, millised allahindlused on poodides. See erineb veidi vastavalt soole, eale ja sissetulekule.

2. Kuidas valmistada oma firmarooga

Elamine vaid makaronide ja tuunikalakonservidest on kõik väga tore, kui oled tudeng, kuid teatud hetkel elus peaksid oma menüüd ka arendama, aga ilma, et su rahakott kannataks. Mitte igaüks pole sündinud imelise kokana ja kõik ei tahagi selleks saada, kuid kui oled toidufänn, siis tänapäeval on lihtne inspiratsiooni leida, vaata kasvõi kokasaateid ja leia roog, mida sa eriti hästi valmistada oskad.

3. Kuidas professionaalselt kirjutada

Jah, õppisid ilmselt koolis kirjutamist, aga kas oled võimeline kirjutama elulookirjeldust või motivatsioonikirja? Professionaalset kirjutamist on tarvis ka siis, kui pead kirja saatma oma ühistu esimehele või tahad kaebust esitada klienditeenindusse. Pea meeles, et võõrale inimesele loob sinust esmamulje su e-kiri, seega ürita endast parim anda.

4. Kuidas raha kulutamist piirata

20-aastaselt tegid ilmselt palju impulsiivseid oste, kuid koos vanusega tuleb vähem ette selliseid olukordi, kus mõtlemata rahakoti avad. Siin on sulle üks lihtne nõuanne: kui hakkad midagi ostma, küsi endalt, kas oled ka kuu aja pärast õnnelik, et sul see ese on. Seejärel mõtle, mida kõike muud sa selle rahaga teha saaksid.

5. Kuidas autokummi vahetada

Külmas autokummi vahetamine ei pruugi kõlada kõige toredama tegevusena, kuid see täiskasvanuoskus võib sulle korduvalt kasuks tulla. Lisaks pole sul tarvis maksta auto äraviimise eest ega pea ka ootama tundide viisi, millal keegi sulle järele tuleb.

6. Kuidas oma krediitkaardi väljavõtet vaadata

Su finantsolukorra eest hoolitsemisel on krediit- ja pangakaardid ühed tähtsaimad osalised. Oluline on ka kõik arved õigeaegselt tasuda.

7. Kuidas digitaalselt oma rahaasjade eest hoolitseda

Ostad erinevaid kaupu internetis ja arved tulevad sulle e-mailile ning kindlasti on sul ka erinevad otsekorraldused kontrolli all. Vähemalt võiks olla.

8. Ujumine

Kuigi ujumine ei tundu olevat tegevus, mille elu jooksul kindlasti omandama peaks, on see siiski midagi, mida igaüks võiks osata. See muutub eriti oluliseks siis, kui tegeled lastega - kui lähed enda või võõraste lastega ujuma, siis tahad ju olla vastutustundlik täiskasvanu, kes häda korral on võimeline appi ruttama.

9. Kuidas elus edasi liikuda

Seda kõige laiemas võimalikus mõttes, olgu selleks siis edasiliikumine mõne töökoha või suhte juurest. Pettumusepiste pole vähem valulik, kui oled 13- või 33-aastane. Kuid tarkus tähendab seda, et oskad ära tunda, mille eest on elus mõtet võidelda ja mille eest mitte.

10. Kuidas leida tasakaal töö ja eraelu vahel

Kui palju mõtled sellele, kuidas oma aega veedad? Mõned eksperdid on väitnud, et tähtis oleks paika panna, mis on sinu jaoks oluline ja kuidas see sinu ellu sobib.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles