Esimene vahekord võib mõjutada suhteid terve elu jooksul

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Milline oli su esimene seksuaalvahekord? Kas olid suhtes? Kas tundsid end vabalt, süüdlaslikult või tundus sulle, et sind justkui sunnitakse seksima?

Uue uuringu kohaselt võivad kõik need tegurid mõjutada seda, milliseks kujunevad elu jooksul loodavad intiimsed suhted, kirjutab femalefirst.co.uk.

USAs läbi viidud uuring nimega «Gone But Not Forgotten» on esimene, mis võttis vaatluse alla selle, kuidas esimene seksuaalvahekord võib mõjutada edasist elu.

Uuringust selgus, et need, kes olid süütuse kaotamise ajal suhtes ning tundsid end armastatuna, lõid elu jooksul tõenäolisemalt paremaid suhteid ja neil oli rahuldavam sekselu.

Teadlane Carrie Smith Mississippi ülikoolist selgitas, et uuringu tulemuste põhjal võib järeldada, et esimene vahekord on midagi enamat kui ainult verstapost inimese arengus.

Teine teadlane Matthew Shaffer lisas, et kui esimene vahekord on hea, siis see ei tähenda tingimata, et ka kõik järgmised korrad on head, kuid kindlasti loob see mingi mustri. «Põhimõtteliselt võib esimene vahekord luua mõtte- ja käitumismustri, millel inimesed lasevad end elus juhtida,» sõnas Shaffer.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles