Lugeja kirjutab: armastus kui elustiil!

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mis on armastus?
Mis on armastus? Foto: SCANPIX

Meile kirjutas lugeja Andrei, kes soovis jagada oma mõtteid armastusest.

Kas te olete märganud, kui «targad» paljud meist on ja kui kohutavat elu nad seejuures elavad - palju nad riidlevad lähedastega, kiruvad oma tööandjaid, tuttavaid või kurdavad oma raske elu ning tervise üle. Soovitada neile midagi ei saa, sest nad teavad ise, mis on õige. See tõik ajendaski mind kirjutama.

Kas teate, mis on armastus? Paljud inimesed arvavad, et teavad mis see on – kuid tegelikult, kas ikka teavad?

On olemas definitsioon, mis kirjeldab armastuse tähendust, kuid seda on keeruline mõista või ette kujutada. Paljud usuvad, et elada armastuses on õige ja oluline, kuid meil on vaid ettekujutlus armastusest ja mis on huvitav – igaühel erinev.

Huvitav on mõelda, et paljud peavad seda oma elus tähtsaks, ometigi seda ei õpetata mitte kusagil, igaüks mõtleb selle arusaama enda jaoks ise välja. Paljud inimesed elavad teadmatuses. Kas seda ei peaks õpetama koolides?

Jah, tõsi küll, armastusest on kirjutatud palju raamatuid ja tehtud filme, enamjaolt on need romaanid, elulood inimestest, kes on armastanud jne. Tegelikult need raamatud kajastavad ainult kas ettekujutatud armastust või kellegi arusaama sellest – mitte rohkem. See aga, kuidas lugeja/vaataja seda endale tõlgendab – võib olla hoopiski midagi muud. Neist teostest saab malli võtta, tuua oma eluga paralleele, et aru saada, mis on armastus.

Ilmselt kõik meist on vahel kuulnud, et keegi avaldab teisele armastust – see on ilus hetk... Mõni päev hiljem näed neid juba tülitsemas, pikemalt jälgides saad teada, et nad tülitsevad tihti ja ilusaid päevi nende elus on väga vähe. Kas selline ongi siis armastus? Kallid inimesed, ärme peta ennast ega teisi, see pole ju armastus, vaid hetkeemotsioonid mida me mõtlematult teisele avaldame. Me käitume tihtipeale mõtlematult ja ei mõista tagajärgi, mida sõnad endaga kaasa toovad. Kuid nende eest peab alati vastutama.

Ilmselt ei õpetata koolides, mis on armastus ja miks see meile oluline on, sellepärast, et keegi ei oskagi seda õpetada - keegi ei tea täpselt, mis see on!

Minu meelest vajab tänapäeva ühiskond koolidesse uut õppeainet, mille nimi võiks olla «Elukooli põhitõed», kust noored saaksid teada, mis on elus kõige olulisemad asjad, tegevused, kuidas nendega toime tulla, milline eluviis ja ellusuhtumine teeb inimese õnnelikuks, kuidas elada täisväärtusliku elu ja muud sarnast. Armastus on selle kõige üks oluline osa. Õnn ja armastus käivad käsikäes.

Õnneks on siiski viimasel ajal piisavalt välja tulnud raamatuid, mis seletavad armastuse lahti, kuidas see toimib ning mõjub nii meile endile kui kogu inimkonnale. Olen selliseid raamatuid lugenud ja praktikas tundnud nende mõju. Mu elu on täielikult muutunud. Olen enesekindlam, rahulolevam, tunnen ennast õnnelikuna. Armastan ennast ja kõike ümbritsevat. Elan ja naudin seda.

Maailmas on armastuse kriis palju suurem ja ohtlikum probleem kui on seda majanduskriis. Kõige suurem kurja juur on teadmatus – selle tõttu teeme vigu ja käitume mõtlematult, tekitades omakorda palju kurja lähedastele ja endale.

Aeg on ärgata sellest teadmatuse unest. Hakkame õppima! Kuidas? Kui õpid armastama oma elu, siis teed kõike armastusega - suhtled, aitad teisi, naeratad, töötad, lood kõike armastusega – sa oled õnnelik ja see ongi elu täielikus armastuses. Kui sa tunned armastust enda sees, siis sa jagad seda, ja mida rohkem sa jagad, seda õnnelikum oled ise ning seda saavad ka teised tunda. Armastusega sa muudad maailma, armastus on elustiil.

Selle loo autor sai meeneks Avoni mesilasvahaga palsami. Kirjuta Sinagi! Loe lähemalt SIIT!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles