Lugeja ilunipp: tšillipipramask juustele ergutab vereringet peas

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Seoses toimuva lugejamänguga jagas Naine24 lugeja oma koduseid ilunippe.

Juustele on tõhusaim orgaaniline argaaniõli, sobib nii maskidena teha kui ka peale pesu juusteotstesse. Lisaks loputan juukseid peale šampooni kasutamist kohviga. Annab väga ilusa läike juustele. Sobib eelkõige brünettidele.

Keha ja nägu pesen vaid looduslike seepidega, näiteks saviseebid on väga head. Kui neid kasutada, pole enam mingit vajadust kasutada ihupiima, sest nahk on nüüd igasugusest keemiast vaba ega vaja kunstlikke niisutajaid. Talvel külmemate ilmadega võib kehale niisutuseks anda toitvat orgaanilist argaaniõli või jojobaõli. Viimane on väga tõhus ka rasedatele rasedusarmide ennetamiseks!

Keha koorin isetehtud maskidega. Kõige lemmikum on mesi, peenestatud Himaalaja sool ja Maca pulber. Nahk on pärast väga siidine ja särab. Väga tõhus ja odav on ka mesi ja kohvipaks.

Näole, kehale ja juustele sobivad väga hästi savimaskid. Savipulbreid on müüa ökopoodides soodsate hindadega. Sinu juuksed ja nahk tänavad sind!

Meiki eemaldan oliiviõliga (võib kasutada ka muid looduslikke õlisid). Ülejäänud meigijäägid saab pestud naturaalse seebiga. Peale meigieemaldamist toniseeri nägu isetehtud kummeliveega ja niisuta mõne rikkaliku õli või kreemiga.

Punnide vastu aitab kõige tõhusamalt mesi. Kui juua iga päev 1 supilusikatäis orgaanilist kõrgekvaliteediga vahtrasiirupit, saad lahti akneprobleemidest. Päevas 1 peotäie kõrgekvaliteediliste mandlite söömine hoiab samuti naha korras ja hoiab akneprobleemid eemale.

Tšillipipramask juustele ergutab vereringet peas ja soodustab juuste kasvu. Eriti efektiivne kiilanemise ja juuste väljalangemise vastu. Purusta üks keskmine tšillipipra kaun, lisa 2 spl oliiviõli, 1 spl sidrunimahla, 1 spl argaaniõli. Hoia peas vähemalt 30 min. Tee maski 2 korda nädalas.

Käed saad korda, kui koorid neid palja meega. Kätele sobib ka hapukoore ja meemask, mis on väga niisutav.

Küüntekasvu soodustab, kui masserid küünenahkadele riitsinuseõli või mõnda muud õli. Kanna alati käekotis väikest pudelikest niisutava õliga.

Huuled saab korda meega. Huuli tasuks samuti koorida, näiteks mee ja Maca pulbri seguga.

Jalatallad saab korda, kui neid «riivida» soolaseebiga. Samuti on sellel desinfitseeriv toime. Jalgu saab ka hellitada hapukoore ja meemaskiga, mida võiks talvisel ajal lausa 3 korda nädalas teha. Võib teha ka mee ja piimavanne jalgadele. Kui teha tavalist kuuma jalavanni, siis lisa kuumale veele Himaalaja soola, mett ja mõni supilusikatäis oliiviõli.

Kes soovib talvel endale jumekamat nahka või soovib oma päevitust pikendada, siis neile sobib orgaaniline porgandiõli. Ja tasuks ka korra päevas tarbida porgandimahla.

Enne raseerimist koori hoolikalt ennast peeneteraliste koorijatega, see tagab nahalähedasema raseerimise. Kasuta koorijaid, mis on tehtud meega, kuivemale nahale lisa koorijasse mõni tilk õli - nii pole vaja peale koorimist nahaniisutajaid vaja.

Näole sobiks teha kaerahelbe-banaanimaski, mikserdades kõik komponendid omavahel kokku. Lisa maski ka paar tilka õli või 1 tl täis mett. Peale seda on nahk pinguldatud, pehme ja särav.

Juustele läike saamiseks tasub teha ka juustele püreestatud banaanimaski. Vaheta juuksepalsamid juuksemaskide vastu välja, sest maskide kasutamine palsamina on tõhusam ja niisutavam vahend. Lisa oma tavalisele šampoonile aegajalt sisse E-vitamiini.

Juuste väljalangemise vastu aitab ka järgmine vanaaegne retsept. Vala võrdsetes kogustes võetud tamme- ja sibulakoorele keeva vett ja keeda neid tunnike. Sooja keeduvett hõõru peanahasse, tõmba tunniks või paariks põhe kilekott ning seejärel loputa juuksed puhtaks. Pärast sellist protseduuri ei jää kammi külge ühtegi juuksekarva.

Hallide juuste vastu aitab, kui panna tumedasse klaasnõusse kolm punase pipra kauna, valada peale 30 grammi viina või lahjendatud piiritust ja asetada anum paariks päevaks pimedasse kohta. Siis hõõruda kaks korda nädalas kaks tundi enne peapesemist juuksejuurtesse supilusikatäis tõmmist. Nii teha regulaarselt. Peale seda ei karda pea külma, kõõm kaob, juuksed muutuvad laineliseks ja kasvavad kiiresti ning teid ei ohusta kiilaspäisus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles