Valentino: olen alati tahtnud, et naised end ilusana tunneks

Kerti Kulper
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valentino
Valentino Foto: Reuters

Moeikoon ja –disainer Valentino Garavani tunnistas, et tema eesmärgiks on alati olnud see, et naised ilusad välja näeks ja end ilusana tunneks tema loodud couture riietes.

Valentino sõnul on ta inspiratsiooni leidnud Hollywoodi kostüümidest ja prantsuse moetrendidest, kirjutab naisteportaal femalefirst.co.uk.

Kuulus moeikoon, kes juhib Itaalias asuvat Valentino moemaja, meenutas oma 60 aasta pikkust karjääri ning sõnas, et tema tööalased eesmärgid on alati samad olnud: oma tööd kvaliteetselt teha, naistes hea enesetunde tekitamine, oma stiili loomine ning loominguga lõbutsemine.

80-aastane moedisainer avaldas, et on alati inspiratsiooni leidnud glamuursetelt Hollywoodi filmistaaridelt. «Mind inspireerisid Ameerika näitlejannad, kes kandsid disainer Edith Headi loomingut ja kui töötasin koos Jean Desses’i ning Guy Laroche’iga Pariisis, mõjutas mind oluliselt prantsuse couture mood ja sealsete naiste luksuslik elu. Nende materjalide kvaliteet ja tikandid, mida nägin kohalikes ateljeedes, avaldasid mulle suurt mõju,» meenutas moeikoon.

Valentino sõnul on tema brändist saanud suur moeimpeerium tänu tema partner Giancarlo Giammettile.

«Giancarlo oli see, kes äri laiendama hakkas. Kolisime ümber suuremasse ateljeesse, meil töötas 100 inimest. Giancarlo oli ühtlasi see, kes soovitas mul loomingut Firenzes näidata, sest seal oli suur moeturg,» ütles Valentino.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles