Rootsi teadlane: beebid võivad mähkmevabaks saada juba kolmekuuselt

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Professor Anna-Lena Hellström Sahlgrenska ülikooli haiglast uuris hiljuti kuseteede infektsiooni ja mähkmete kasutamise vahelisi seoseid ning leidis, et põletikku saab edukalt vältida, kui laps harjutatakse varakult potile.

Täpsemalt uuris Hellström seda, et suurem kuseteede põletikuoht on neil lastel, kes ei tühjenda urineerides täielikult oma põit, vahendab The Local. Nüüd on ta avastanud, et lapsi peaks mähkmevabaks õpetama juba kolmekuuselt nagu Vietnamis.

Hellström ütles ajalehele Dagens Nyheter antud intervjuus, et nii varane potitreening poleks talle kunagi võimalikuna tundunud. Ametlikke soovitusi ta vanematele anda ei sooviks, kuid tema meelest peab vanematel olema õigus teada, et lapsi on võimalik juba kolmekuuselt potti pissima õpetada.

Professori kaks aastat kestnud uuring 47 Vietnami lapsega näitas, et sealsed vanemad kasutavad lapse potile aitamiseks vilistamist. Oluline on Hellströmi sõnul see, et kui mähkmeta beebi potile panna, teeb ta korraga kogu oma häda ära, mitte ei sortsuta iga natukese aja tagant, nagu mähkmeid kandev tita.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles