Ilusa nahaga naiste seitse saladust

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Me kõik teame selliseid naisi, kelle näonahk on alati veatu. Nad väidavad, et ei tee selleks midagi erilist, ei vaja peitepulga või jumestuskreemi abi, ega pese mõnikord hommikuti nägugi.

Kindlasti on neid õnnelikke naisi, kes tõepoolest ei pea suurt midagi tegema, et nahk püsiks laitmatu, kirjutab Youbeauty. Kindlasti on aga ka neid, kes teavad salajasi nippe, kuidas nahka hoida, kuid ei ole varmad oma saladusi teistega jagama. Me teeme seda nende eest!

Nad ei lähe kunagi meigiga magama

See võib olla ahvatlev - eriti pärast pikka õhtut – viskuda voodisse ilma meiki eemaldamata. Tundub, et see pole mingi eriline kuritegu. See üks kord…

Kui see saab sul rutiinseks tegevuseks, hakkab see tuntavalt nahka kahjustama. Kui meik jääb pikalt näole, võib see poore ummistada, mis tähendab, et pooridest erituv rasu võib n-ö lõksu jääda. See viib lõpuks omakorda vistrike tekkeni. Pikalt peale jäänud silmameik ärritab silmi, põhjustab silmade punetust ja sügelemist. Meik näol otseselt kortse ei tekita, kuid kui see on pikalt peal, siis imab see endasse niiskust ning teeb olemasolevad kortsud silmatorkavamaks.

Nad ei lahku kodust ilma päiksekreemi kasutamata

See on lihtne fakt: naistel, kes kaitsevad oma nahka päikese eest, on vähem kortse ning nende nahatoon on ühtlasem. See on nõnda, sest päikese ultraviolettkiirgus on peamine kollageeni kahjustaja. Kasuta päikesekreemi või päikesekaitset sisaldavat jumestuskreemi iga päev – ka siis, kui ilm on pilvine.

Nad magavad korralikult

Siis, kui sa magad, taastub nahk eelmise päeva raskustest. Siis pole ka ime, et kui sa end korralikult välja ei puhka, ei näe ka su nahk hea välja. Parimal juhul peaksid magama vähemalt kaheksa tundi, sest kasvuhormoon vallandub kehas une viimases staadiumis. Tänu kasvuhormoonile on nahas hea verevarustus ja see tagab omakorda tervisliku jume.

Nad kasutavad kortsukreeme

Pärast 35-eluaastat peaks juba kindlasti kasutama kortsudevastast näokreemi. Kolmekümnendates eluaastates hakkab kollageeni tootmine nahas tasahaaval vähenema. Selle tulemusena tekivad kortsukesed, nahk vajub ning ka nahatoon muutub ebaühtlasemaks.

Nad on õppinud end õigesti meikima

Meikimist peab alati alustama naha niisutamisega. Kui kannad meiki kuivale nahale, siis jääb lõpptulemus tuhm ja raske. Kahtlemata oleneb palju ka sellest, et leiaksid endale hästi sobiva tooniga tooted. Kui sa näed enda nahal olevat jumestuskreemi, siis ei usu ka keegi teine, et tegu oleks su loomuliku nahatooniga.

Selleks, et leida õiget kreemi, proovi korraga mitut eri jumestuskreemi. Vali kolm, mis tunduvad värvi järgi sobivat ning tõmba nendega jutt põselt kaelani. Hõõru triibud nahal laiali, et näha, milline neist täielikult ära kaob. See ongi sulle sobiv toon. Silmaalune peitepulk peaks olema jumestuskreemist tooni võrra heledam.

Nad ei pinguta üle

Terve nahk tähendab ka seda, et täiusliku naha saamiseks ei pingutata üle. Liigne puhastustoodete kasutamine, üleniisutamine ja üleravimine viivad naha loomuliku tasakaalu paigast. Näiteks võib olla, et kasutad vistrike raviks mitut erinevat toodet. Selle kurvaks tagajärjeks võib olla rasunäärmete ülestimuleerimine, mis võib omakorda tekitada veelgi rohkem vistrikke.

Nad käivad nahaarsti juures

Kui eesmärgiks on olla loomulikult veatu nahaga, siis ei taha sa kindlasti, et oleks aru saada, kui oled lasknud end «kohendada». Tänapäeval on aga palju erinevaid kosmeetilisi protseduure, mis ei eelda pikka paranemist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles