Liisi Eesmaa: 2013. aastal kukutame võltsid iluprohvetid

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Moekunstnik Liisi Eesmaa
Moekunstnik Liisi Eesmaa Foto: Jelena Rudi

Moelooja Liisi Eesmaa rääkis Kanal 2 saates «Mida toob aasta 2013», millised tuuled hakkavad alanud aastal puhuma moemaailmas.

«Me liigume selles suunas, et kukutame võltsid iluprohvetid. Kukutame selle rumala ilukultuse, mis sunnib meid ennast näljutama ja piitsutama. Asi ei ole üldse selles. Sa pead ise nägema läbi. Uuel aastal ostame endale õige suurusega riided ja enne, kui läheme šoppama, teeme garderoobis inventuuri, et vaadata, mida meil tegelikult vaja on,» seletas Eesmaa.

«Üks teema on kindlasti pliiatsseelikud ja pikad, lendlevad, haldjalikud seelikud, mis ei pea olema liiga pidulikud, vaid just sellised lihtsad, mis samas on maani. Aasta 2013 avardab väga palju inimeste silmaringi ja läbinägemisvõimet. Inimesed analüüsivad trende hoolikamalt ja ei jookse igale asjale mõtlematult järele,» rääkis ta.

«Väga palju on ornamentilisi mõjutusi 2013. aasta trendides. Kimonod, origami, kõikvõimalikud rahvuslikud pärandid. Evelin Ilves jätkab Eesti rahvuslike tikandite ja mõjutustega riiete kandmist. Kõik see on tegelikult meiega kaasas ja üleüldine suund ongi selline uus ja värske. Oleme nagu paradiisiaia elanikud, oleme elanud üle Noa laeva uputuse ja sukeldume troopilistesse värvidesse. Samamoodi on hinnas ka valge, selline haldjalik ja puhas minimalism. Sellele sekundeerivad intensiivsed, isegi natuke sünteetilised papagoivärvid.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles