Häid nippe, kuidas kiirendada ainevahetust

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kui tahad maha võtta, siis võid proovida järgnevate nõuannete abil oma ainevahetust kiirendada.

Joo piisavalt vett

Kindlasti oled seda nõuannet juba piisavalt kuulnud, kuid vee joomine on tõesti oluline. Võiksid juua päevas umbes kaheksa tassi vett, et organism töötaks oma parimal tasemel, kirjutab Redbook.

Kaltsium

Uuemad ülekaaluga seotud uuringud on näidanud, et kaltsiumi tarbimine vallandab kehas sama hormooni, mis laseb rasval eralduda. Söö piimatooteid, lõhet ja kaerahelbeid.

Loobu alkoholist

Õhtune napsutamine võib su ainevahetuse järgmisel päeval väga aeglaseks teha. Lisa sinna juurde veel pohmelusest tingitud suurem isu ning dieediplaanid lähevad jälle luhta.

Näksimine

Näksimine ei pruugi olla halb. Kui ikka kõht koriseb, siis vajab keha kütet. Sellest ilma jäämine aeglustab keha põhifunktsioone. Vali näksimiseks kiudainerikas, kõrge valgusisaldusega vahepala (kerge juust, aedviljad, puuviljad, jogurt). Nälgimine saboteerib su kaalulangetuspüüdlusi.

Lõõgastu

Stress tõstab kehas kortisooli taset. Kortisool on hormoon, mis hoiab pingelisel ajal nii-öelda rasva kinni. Joogast või mediteerimisest võib sisemise tasakaalu leidmisel palju abi olla.

Väldi limonaade

Kuigi dieetkoolas on vähe kaloreid, mõjub see ainevahetusele siiski halvasti. Parem on ikka juua vett, kuid kui sulle väga meeldib dieetkoola, siis ära joo seda rohkem kui kaks väikest pudelit nädalas.

Uni

Ainevahetuse normaalsele toimimisele on väga oluline, et puhkaksid end öösel korralikult välja. Võiksid iga öö magada vähemalt seitse tundi.

Päevavalgus

Uuringud on näidanud, et kui inimene veedab pikalt aega pimedas, siis stimuleerib see samu füsioloogilisi funktsioone kehas nagu ka kaalutõus ja uni. Kui vähegi võimalik, võiksid lõuna ajal teha kiire jalutuskäigu õues. Nõnda saad lisaks päevavalgusele värsket õhku ja liikumist.

Trenn õues

Igasugune trenn külmas õhus võib tõsta pruuni rasva tööd organismis täisvõimsuseni. Hiljuti leiti, et pruun rasv aitab efektiivselt põletada valget rasva, mille kaotamiseks me nii palju vaeva näemegi.

C-vitamiin

Ainevahetuse kiirendamiseks on C-vitamiin ja kaltsium head paarimehed. Kui kaltsium kiirendab ainevahetust, siis C-vitamiin on see, mis laseb kehal mineraali paremini kätte saada.

Roheline tee

Rohelise tee sees on polüfenoolid, mis kiirendavad ainevahetust. Kahjuks peab selleks, et tulemusi näha, ära jooma 4-5 tassi teed.

Teravad piprad

Jalopeno, tšilli, Cayenne'i pipar, habanero ja teised tulised vennakesed sisaldavad kapsaitsiini, mis paneb suu süües õhetama. Sama efekt toimub su sisemuses, mis põhjustab kalorite põletamist 30 minutit hiljem.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles