Kolm põhjust, miks järgmisel aastal sotsiaalmeediast loobuda

Kerti Kulper
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Forbes.com toob välja kolm põhjust, miks iga inimene võiks kaaluda sotsiaalmeediaga lõpparve tegemist 2013. aastal.

1. Sotsiaalmeedia kahjustab enesehinnangut

Sügisel läbi viidud Suurbritannia uuringust selgus, et üle 50 protsendi vastanutest tundis, et sotsiaalmeedia mõjutab nende elu negatiivselt. Eriti toodi välja seda, et nii Facebookis kui Twitteris kipuvad inimesed end eakaaslastega võrdlema ning see tekitab kadedust ja alaväärsustunnet. Samuti tuleks unustada oma endise kallima jälitamine sotsiaalmeedias – see on ebatervislik käitumine.

2. Su vererõhk tänab sind

Sotsiaalmeedia on halva käitumise kolle – uhkustamine ning karm grammatika väärkohtlemine on kaks kuritegu, mis kohe silma jäävad. Kui leiad, et kaaslaste pidevad kirjavead või halamine, et jõuluvana ei toonudki neile viimase mudeli nutitelefoni, hakkavad sulle tõsiselt närvidele käima, tuleks teha väike paus.

3. On-line ei asenda off-line’i

Peaaegu veerand ameeriklastest on öelnud, et on ilma jäänud olulisest eluhetkest seetõttu, et on üritanud jäädvustada seda hetke sotsiaalmeedia jaoks. Järgmine kord, kui kallimaga restoranis mõnd aastapäeva tähistate, pane telefon käest ja keskendu oma partnerile.

Interneti kasutamine on populaarne ka tööotsijate seas – üle 90 protsendi tööotsijatest vaatab kuulutusi veebis, kuid vähem kui 5 protsenti käivad ise potentsiaalsetes töökohtades end pakkumas. Oma CV-d ise kohale viies on võimalik jätta tööandjale esmamulje, mida meiliteel on tunduvalt keerulisem teha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles