Milliseid ilutrende järgmisel aastal vältida?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Milline naine ei tahaks oma juukseid elastsemaks, nahka siledamaks või peput pringimaks muuta? Kuid mõnikord ilu jahtides võime pahaaimamatult teha oma kehale hoopis liiga.

Huff Post vahendab viis iluprotseduuri, mida naised järgmisel aastal võiksid pigem vältida.

Juuste keratiinihooldus

Keratiinihooldused – eriti Brasiilia sirgendus – on paljudele pikka aega muret tekitanud. Sel aastal hakkasid kaks keratiinihooldusvahendite tootjat lisama oma toodete pakenditele hoiatusi toodetes sisalduva formaldehüüdgaasi kohta, millel võib olla vähki tekitav toime.

Illegaalsed peputõstmissüstid

Teatud aineid, mida kasutatakse süstides, et tõsta naiste pepusid kõrgemale, pole ekspertide poolt heaks kiidetud. Ometi on välismaal kasvamas trend, et tehakse neid süste kodus või mõne inimese poolt, kel puudub vastav litsents.

Kirurgi juures tehakse seda protseduuri kasutades patsiendi enda rasva, kuid illegaalsetes süstides kasutatakse näiteks silikooni. Kuigi iga taolise protseduuriga kaasnevad omad riskid, on ilmselge, et arsti juures seda teha lasta on tunduvalt turvalisem.

Päevitamine

Isegi kui solaariumi külastus andis sulle kauni jume, on sul tunduvalt suurem oht, et võib tekkida vähkkasvaja. Pealegi tekib pideva solaariumis käimise tulemusel võltsjume, mis pole kindlasti ilus.

Spaahoolitsused kaladega

See tundub olevat kahjutu: hambutud kalakesed näksivad ära surnud naharakud inimese jalgadelt. Kuid hiljuti Suurbritannias läbi viidud analüüs näitas, et need kalad võivad levitada vähemalt nelja erinevat sorti bakterit, mis tekitavad inimestel kopsupõletikku ja teisi tõsiseid põletikke.

Bikiinipiirkonna vahatamine

Üks Briti arst on võtnud eesmärgiks teha üldsusele selgeks, et vahatamine on kahjulik. Dr. Emily Gibson selgitas, et häbemekarvade eemaldamine tekitab nahakahjustusi, mille tõttu võivad tekkida erinevad põletikud.

Gibsoni sõnul on häbemekarvadel oma eesmärk: need on kui padi, mis kaitseb häbet hõõrdumise eest, mille tulemusel võivad tekkida kahjustused. Samuti kaitsevad need bakterite eest. Gibson lisas, et häbemekarvad on täiskasvanu hormoonide nähtav tulemus ja nende olemasolu ei peaks häbenema.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles