Kuidas kallimale ideaalne jõuluõhtusöök valmistada?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Jõulud võivad olla stressirohke aeg, eriti aga siis, kui teed oma uuele partnerile (ja võib-olla ka tema vanematele) esimest korda süüa.

Kõige olulisem on meeles pidada, et kvaliteet trumpab üle kvantiteedi ning lihtsaid, ilusti serveeritud toitusid hinnatakse ja nauditakse rohkem kui keerulisi roogasid, mille nimetusi sa isegi välja ei suuda hääldada. Kui vähegi võimalik, tee mõned asjad juba enne tähtsat päeva valmis, soovitab naisteportaal femalefirst.co.uk.

1. Päeva märksõnaks võiks olla luksus – alusta sellega juba hommikul. Serveeri kallimale hommikusöögiks näiteks granaatõunamahla koos jääkülma Proseccoga.

2. Ära näe vaeva õhtusöögi ametliku algusega – jõulude ajal sööte niikuinii terve päeva. Pigem serveeri enne suurt söömingut mõni kergem snäkk.

3. Kui sulle tundub iga-aastane pohlamoos pisut igavana, on võimalik sellele särtsu lisada apelsinikoore või piisakese portveiniga.

4. Hea kastme valmistamine võib ka professionaalse koka jaoks peavaluks olla, seega jäta katsetamine mõneks muuks ajaks. Jõulud pole tingimata see aeg, mil kangelast mängida.

5. Selle asemel, et prae järgi magustoiduks mõnd kondiitritoodet sisse pressida, tee parem midagi mahedamat, näiteks valmista mandariinikompott vürtsidega. Tee see valmis vähemalt 24 tundi enne õhtusööki, serveeri jahtunult ning soovi korral koos sooja valge šokolaadi kastmega.

Retsept: koori iga portsjoni kohta kaks mandariini, pane kaussi ja vala üle kuuma veega. Kurna ja koori mandariinidelt valge koor. Lisa kaneelipulk, aniis ja loorberileht suhkrusiirupile, millesse on segatud apelsinilikööri ja apelsini õievett. Lase keema ja keeda kuni vedelik muutub siirupiks. Vala segu puuviljadele, lase jahtuda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles