Seitse väärarusaama mehe seksuaalsusest

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Palju räägitakse sellest, et mehed tahavad vaid seksi ja ei suuda pühenduda. Seda arusaama toidavad ka arvukad filmid ja teleseriaalid, milles kujutatakse mehi kui selgrootuid olevusi, kes vaid juhusliku seksi nimel elavadki.

Nii mõnigi naine on selliseid mehi päriselt kohanud ning teeb seetõttu üldistusi kogu meessoo iseloomustamisel, kirjutab Huff Post. Mõned teadlased väidavad, et selline meeste käitumine on tingitud evolutsioonist ja on üheks testosterooni ülesanneteks. Paljud kipuvad arvama, et mehed ongi sellised, on alati olnud ning soovides endale partnerit, peab mehe petmisega juba ette arvestama.

Tegelikult ei ole see kujutluspilt tõene. Paljugi sellest infost, mis naisteni jõuab, on lihtsalt väär.

Massimeedia ja teadvustamine

Tundub, et me arvestame vaid neid mehi, kes sobivad meie väljakujunenud arusaamaga mehe seksuaalsusest.

Paljudes komöödiates on Casanova tüüpi mees pearollis, kuid me ei märka, et tema kõrval on rohkemgi neid mehi, kes käituvad loomulikult. Võrdle näiteks Barney’t sarjas «Kuidas ma kohtasin su ema» tema sõpradega või Charliet seriaalis «Kaks ja pool meest» teiste meessoost tegelastega.

Petmine

Mehed petavad suurema tõenäosusega.

Kahtlemata on see tõsi, et meestel on rohkem abieluväliseid suhteid. Kuid kui tegu on tõepoolest teise suhtega, siis tuleks eelkõige uurida, mis on abielus valesti, et nii on juhtunud. Pikemalt koos olnud paarid on kõik kogenud seda, et suhte algusele omane elevus ajapikku kaob. Aja jooksul tekib rutiin ja partnerid võivad teineteisest kaugeneda, kui nad ei pööra teadlikult tähelepanu sellele, et seksuaalne külgetõmme püsiks ja suhe ei kannataks ka vanemas eas.

Klubis naistele külge löömine

Meil kõigil on sõbrannasid, kes räägivad suure suuga sellest, kuidas neile alati klubis abielumehed külge löövad.

Kahtlemata võib olla selliseid naisi, kellele sageli abielumehed külge löövad. Ilmselgelt on ka neid mehi, kes nõnda tõesti teevad. Ka numbrid ütlevad meile, et on väike protsent selliseid mehi, kel on aastas rohkem kui kolm partnerit. Su sõbranna ei valeta, kuid tema arusaam selliste meeste hulgast võib olla moonutatud. Oskab ta sulle öelda, kui suur hulk klubis käivatest abielumeestest talle külge EI löö? Kas mehed üritavad temaga flirtida iga kord kui ta käib näiteks toidupoes või tööl?

Evolutsioon

Me oleme kõik kuulnud teooriat, et meestel on tung oma seemet jagada nii paljude naistega kui võimalik, et saada palju lapsi, kuid naised peavad hoolikalt valima endale vaid ühe partneri.

Evolutsiooni seisukohast käib selle vastu süsteem, mis tekitab tugeva sideme lapse ja tema vanemate vahel. Sellest olulisemgi on fakt, et enne tehnoloogia arengut ei kasvanud laps, kel polnud kahte vanemat, suure tõenäosusega üldse nii suurekski, et tal oleks olnud võimalik ise järglasi sigitada. Evolutsiooni perspektiivist on oluline, et meie geene kannaksid edasi ka lapselapsed.

Testosteroon

Testosteroon muudab poisid ja mehed himuraks.

On tõsi, et testosterooni kõrgem tase organismis võib suurendada sugutungi. Olla himur on aga midagi muud kui olla valimatu sugueluga. Praktilisest seisukohast on mugavam olla igapäevaselt vahekorras sama partneriga kui otsida pidevalt uusi partnereid.

Mehed on alati «sellised» olnud

Mehed on alati vaid seksi soovinud ja nad ei muutu mitte kunagi.

Giacomo Casanova oli päriselt olemas ning pidas oma vallutuste üle arvet. Alati on olnud mehi, kellele meeldib ringi tõmmata. Alati on nad aga olnud vähemuses. Enamikul meestel (ja ka naistel) on üks pikaajaline püsipartner ning seda ka kultuurides, kus kooselu mitme partneriga on lubatud.

Mehed ei suuda muutuda

Mehed ei muutu ja kui tahad abielluda, pead sellega lihtsalt arvestama.

Mehed on muutunud. Näiteks on nad vähem seksistlikud kui 40 aastat tagasi. Varem näiteks olid mehed veendunud, et naistel pole mingit õigust käia valimas, teha tööalast karjääri või tegeleda millegi muu kui perega. Tänapäeval eeldab enamik meestest, et naisel peab olema töö ning nad tahavad, et mõlemad oleks suhtes võrdsed. Kui suurem osa meestest ei ole Casanovad, siis peaksid ehk muutuma hoopis meie arusaamad sellest, mis on meeste puhul tüüpiline ja mis mitte.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles