Õnn teeb rikkaks

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õnnelik laps on suurema tõenäosusega tulevikus edukas.
Õnnelik laps on suurema tõenäosusega tulevikus edukas. Foto: SCANPIX

Mõnikord ütlevad inimesed, et kui nad oleksid vaid rikkad, siis nad oleks ka õnnelikud. Tegelikult võiks öelda vastupidi, sest raha leiab oma tee nende inimesteni, kes naudivad elu ja usuvad endasse.

Ameerika eksperdid avaldasid hiljuti uuringu, milles osales 15000 vabatahtlikku. Muuhulgas küsiti osalistelt nende lapsepõlve ja noorukiea kohta, et teha selgeks, kui õnnelikuks nad end millalgi pidanud on, vahendab Genius Beauty.

Tuli välja, et neil, kes olid oma eluga varases eas rahul ja nautisid täisealiseks saamist, oli täiskasvanuna teistest kergem edukas olla ning saavutada majanduslikku rahulolu. Seda seost ei ületanud ükski teine faktor nagu näiteks tervis, haridus, intelligentsus ja õnnetunne uuringu tegemise ajal. Seetõttu rõhutasid uurijad, et nooruki emotsionaalne seis on tema tuleviku edu (ka majandusliku edu) võtmeküsimuseks.

Harvardi ülikooli teadlased näitasid veel, et kurbus ja halb tuju mõjutavad negatiivselt inimese majanduslikke otsuseid. Psühholoogide sõnul mõjutab lein inimeste prioriteete ning takistab neil globaalselt mõtlemast. Seega võib öelda, et lein on üheks halbade finantsvalikute põhjustajaks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles