Peomeigi meistriklass

Kristina Herodes
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Merle Palmiste
Merle Palmiste Foto: Maiken Staak

Pidudel tahaks olla ilusam kui iial enne, aga kuidas? Üks moodus on võtta appi alati pilke püüdnud diivameik. Pole vahet, millist tööd sa teed või mis eas oled, ütlevad raamatu «Jumestusjutud» autorid Kristina Herodes ja Reet Härmat.

Kuigi diivameik näeb välja otsekui Hollywoodi filmist, pole see tegelikult tehniliselt üldse keeruline. Piisab, kui tead, mida, kuidas ja mis järjekorras teha. Selle jumestuse võlu tugineb oskuslikule valgusefektide kasutamisele ja kontrastidele ega nõua kuigi palju näpuosavust.

Kui mõne koha peal ka käsi värisema peaks, toeta küünarnukk lihtsalt peeglilauale ja kõik õnnestub hoopis paremini, kui oodatagi oskad. Keskmiselt kulub imekauni diivameigi tegemiseks 30–40 minutit, aga see on hästi kasutatud aeg.

Jumalannalikult kumav põhi

Õhtumeik on kui kunstiteos, mille kauniks eksponeerimiseks vajad ennekõike täiuslikku lõuendit. Hoia eemale paksult katvatest kihtidest, trikk on hoopis valguse peegeldamises. Usu, õhtuses sumedas tehisvalguses on need illusioonid eriti maagilised. Esimene võtmetoode on valgustpeegeldav meigialuskreem – kata sellega imeõhukeselt kogu nägu. Ebatasasused ja kortsukesed kaovad väga loomulikult vaid valgusefektide mõjul.

Meigikreem vali õhkõrn, silita see palgele spetsiaalse pintsli või sõrmedega. Nahal säilib loomulik helk, kuid selle pind on märksa siledam ja sametisem. Jume elavdamiseks kasuta endale sobivas toonis põsepuna – naerata endale ja kanna see põse kõrgeimale kohale. Puudriga ole hästi kokkuhoidlik, sest just liigne puuderdamine võib anda maskitaolise näo. Paita õrnalt laupa, nina, suuümbrust ja lõuga, põsed võid vabalt ka puuderdamata jätta.

Vaimustav valgusemäng

On siiani naisi, kes pelgavad valgust peegeldavaid tooteid, arvates, et need toovad kõik nahavead ja kortsud liialt esile. Tõde on vastupidine – kortsupõhjad tulevad enam nahapinnale ja nii pole kurrukesi enam nähagi, õhtuvalguses kohe kindlasti mitte!

Kõige tähtsam on kustutada näolt silmaalused varjud – selleks kanna imevähe valgust peegeldavat pliiatsit täpselt tumeda koha peale ja tupsuta sõrmega paigale. Meigikreemi ära sinna panegi, sest õrnal nahal võib see kortsukesed isegi rohkem välja tuua.

Aga on veel teisigi valgustrikke, mida paljud ei tea – kui sul on kaunikujulised kulmud, saad need efektselt esile tuua, kandes valguspeegeldajat nii kulmu alla kui ka kohale. Samamoodi võid teha huultega – suu särab näos palju saatuslikumalt.

Kontrastsed silmad

Tõsi on see, et sära tuleb seestpoolt, aga meigiga saab seda tõhusalt võimendada. Klassikaliselt kontrastne mustvalges gammas kolme tooniga silmameik on üks kõigi aegade glamuursemaid. Et meik jääks puhas, alusta heledaimast toonist – kanna õrna satiinläikega valget üle kogu lau, hajuta kuni kulmuni.

Kulmuluu väljatoomine annab silmale sügavuse – kasuta keskmist hallikat või hallikaspruuni värvi ja tee kaarjas varjutus sinna, kus liikuv laug lõpeb. Kui kulmuluu pole selgelt nähtav, võid selle varju ka veidi kõrgemale kergitada ja selle trikiga silmad veidi suuremaks muuta.

Tumedaim toon on silmanurga rõhutamiseks – sule silm ja tee välisnurka v-kujuline varjutus, kõige parem on lisada tumedust vähehaaval, jälgides, et värvi ei pudeneks silmade alla. Tumeda tooniga varjuta õrnalt ka silmaraam mööda ripsmepiiri.

Luksuslik lainerijoon

Kõige suuremat hirmu tunnevad naised lainerijoone tõmbamise ees, kuid asi pole tegelikult üldse hull. Lainerita diivat ei ole olemas. Trikk on selles, et kogu lainerijoont pole sugugi vaja ühe elegantse pintslitõmbega paika vuhistada, ka profijumestajad teevad selle rahulikult lõikhaaval. Alusta silma keskelt, launahka veidi otse ülespoole venitades, et pääseda ripsmetele võimalikult ligidale. Liigu silma välisnurga suunas, kuid nõks enne silma lõppu suuna joon kaarega üles.

Jooneots peab jääma juuspeen, nagu viimane ripsmekarv. Kui läheb untsu, siis veel märja joone saab kiirelt vatitikuga maha võtta ja uuesti alustada. Joon keskelt silma sisenurga poole tee veel eriti peenike. Tegele kordamööda mõlema silmaga, nii on kõige kergem sümmeetrilist tulemust saada. Tegelikult on vaid üks hädaoht, mis lainerimaalijaid varitseb – teha silmanurka nukralt allapoole suunduv joon, kuid seda ette teades on õnnestumine lihtne.

Dramaatiline punasuu

Efektseid punaseid huuli peavad mehed lausa magnetiks ja tegelikult sobivad need igale naisele – tuleb lihtsalt enda jaoks õige toon üles leida. Tumedapäistele sobivad sageli veidi erksamad, blondidele kergelt murtumad varjundid. Külmad veini-, vaarika- ja rubiinitoonid säravad talvekahvatul ja soojad korallid-moonid päevitunud nahal.

Ära karda, et punase suu kandmine on täiskohaga töö: kui kasutad hea püsivusega huulepulka ja järgid soovitusi, saad kogu pika peo muretult hakkama. Huulepinna võid ette valmistada püsivust lisava kreemi või baastootega. Joonista huuled välja hästi korralikult – pane esmalt paika keskosa ja siis tõmba suunurkadest sissepoole sujuvad jooned ning kata õrnalt pliiatsiga kogu suu.

Seejärel kanna pintsliga peale huulepulk, hajutades seda pliiatsi sisse, ja vajuta huuled salvrätti – alles jääb vaid pigment ja kindel vundament on loodud. Seejärel kanna peale teine õhuke värvikiht ning naudi muretult pidu!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles