Kas kommikoti sisu tuleks panna lauale kaussi või anda lapsele kätte jaopärast?

Linda Pärn
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maiustav väikelaps
Maiustav väikelaps Foto: SCANPIX

Facebookis arutab grupp emasid kommipakkide teema üle. Kas mõistlikum oleks mudilasele komme kätte anda jaopärast või tuleks kommikauss panna lauale ning lasta lapsel süüa nii palju kui ta ise soovib?

Nii mõneski peres saavad lapsed pühade puhul mitu kommikotti - koolist või lasteaiast, ema ja isa töö juurest, sugulastelt ning ehk veel oma vanemateltki. Külluslik kommiaeg võib rikkuda lapse isu, kui peab sööma suppi, mis Kolumatsi kombel lendaks parem uppi. Mis siis aga teha? Kas kommid peaks jätma lauale, et laps saaks oma magusaisu ise reguleerida või tuleks tema toitumisel pingsalt silma peal hoida ning komme kätte anda jaohaaval kuni jaanipäevani?

Facebookis vestluse algatanud ema kurdab, et lapsel on isu kehv ning ei tea, kas anda lapsele iga päev natuke kommi või teha nädalas üks kommipäev, mil laps võib süüa nii palju kui jaksab.

Hea lugeja, mida arvad Sina? Kui palju teie peres magusa söömist piiratakse? Kui laps saab magusat väga harva, kas siis võib külas tekkida olukord, et mudilane seisab kausi kõrval ja sööb, kuni kommid otsas?
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles