Läti lauljatar Laima Vaikule disainis Ivo Nikkolo peokollektsiooni isikupärase kostüümi

Linda Pärn
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ivo Nikkolo esitles peokollektsiooni ja armastatud Läti lauljatari Laima Vaikule moeloomingut. Pildil Kaja Milder.
Ivo Nikkolo esitles peokollektsiooni ja armastatud Läti lauljatari Laima Vaikule moeloomingut. Pildil Kaja Milder. Foto: Jelena Rudi

Eelmisel nädalal esitles Ivo Nikkolo oma esinduskaupluses peokollektsiooni, mille pärliks oli Läti staari Laima Vaikule disainitud pidulik kostüüm.

Ivo Nikkolo brändijuhi Kaja Milderi selgitusel oli tegemist heategevusprojektiga «Eesti naised Ivo Nikkolole». 2007. aastal alguse saanud projekti eesmärgiks oli kaasata kodumaise moepildi kujundamisse Eesti naisi, kes tavaliselt sellega ei tegele. Nüüd sai see Laima Vaikule lisandumisega uue ja rahvusvahelisema mõõte. Esimestena disainisid Ivo Nikkolole kleidi ETV saatejuht Anu Välba ning esileedi Evelin Ilves, seejärel Anni Arro ja Epp Maria Kokamägi.

«Tavamustrit järgides on see Laima Vaikule otsus, kuhu ta kostüümi müügist saadud tulu soovib suunata,» sõnas Milder. «Teades Laima muret kodutute koerte käekäigu pärast, oletame, et ta toetab mõnd loomade õigusi kaitsvat organisatsiooni. Kuid lõplikku otsust ei ole ta veel meile teada andnud.»  

Koostööettepanek tehti Laima Vaikulele brändijuhi sõnul seetõttu, et laulja on alati olnud nende disaineritele eeskujuks oma enesekindluse, tugeva karakteri ja elegantse stiiliga. «Lisaks on ta ühtviisi tuntud ja armastatud kõikidel meie turgudel ehk Eestis, Lätis ja Leedus.»

Disain valmis Laima juhendamisel, moejoonise visandas paberile aga Xenia Joost. Seejärel andis lauljatar mudelile oma kinnituse. «Nii sündis unikaalne pükskostüüm, mida iseloomustavad asümmeetrilised jooned, disainerdetailid ning kvaliteetne villakangas, kirjeldas Kaja Milder. «Moetrendidest lähtuvalt on kostüüm ühes tükis, mis lisab sellele veelgi isikupära.»

Stiiliikooniks nimetatud Laima Vaikule, kes on ka lavakunstnik, on silma paistnud oma hea moetaju pärast. Milderi sõnul kannab Laima kameeleonina välja ka kõige äärmuslikumad stiilid. «Iga päev olla stiilne ei ole võimalik ilma väga rafineeritud stiilitunnetuse – tema looming on tema ise!»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles