Üksikisa solvab kampaania «Issi, kus sa oled?»

Linda Pärn
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kampaania plakat "issi, kus sa oled?"
Kampaania plakat "issi, kus sa oled?" Foto: Yksivanem.com

Anonüümseks jääda soovinud isa kurtis Õhtulehele, et teda haavas MTÜ Üksikvanema Heaks kampaania, millega seoses on üle Eesti tänavatel plakatid kurva näoga lastest.

«Õnnetute lastega plakatid tegid haiget. Saan asja mõttest aru, kuid kõiki pole võimalik ühte patta loopida,» ütles kolme lapsega üksikisa.

«Kogu aeg räägitakse, et isad on pahad ja vägivaldsed. Emad on head ja kannatavad ilmaaegu. Miks? Võib-olla räägivad naised kodus toimuvast rohkem? Mina ei käinud kellelegi kurtmas, mis koduseinte vahel toimus – kannatasin vaikselt, kuni lõpuks taipasin, et nii ei saa asjad enam jätkuda,» selgitas ta.

MTÜ Üksikvanema Heaks kampaania korraldajad selgitasid novembris Postimehele oma tegevust sooviga pöörata tähelepanu üksikvanemate temaatikale ning rõhutada, et lapsed ootavad ja vajavad mõlemat vanemat.

«Kampaania keskmes on isa, sest tulenevalt statistikast on Eestis palju enam isata kasvavaid lapsi kui emata. Samas on meie soov pöörata tähelepanu üksikvanema probleemile üldiselt. Oleme veendunud, et lapse edukaks arenguks on tal vaja turvatunnet ja head suhet mõlema vanemaga,» ütles MTÜ Üksikvanema Heaks liige Küllike Lillestik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles