Kümme viisi, kuidas olla kõige parem sõber

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sõbrannad
Sõbrannad Foto: SCANPIX

Noorena on sõbrustamine kuidagi palju kergem ja enamikul meist on siis mitmeid sõpru. Vanemas eas suhtlemine muutub, enam ei nimetata nii kergekäeliselt kedagi parimaks sõbraks või sõbrannaks.

Seda mõjutavad mitmed erinevad faktorid, kirjutab Psychology Today.

  1. Kõige tähtsamaks elemendiks iga täiskasvanud suhte puhul on ilmselt emotsionaalne toetus. Parimad sõbrad hoiduvad tarbetust kriitikast ja ei mõista oma sõpra hukka.
  2. Parim sõber kuulab sind ära ja vastab läbimõeldult, mitte ei reageeri esimese tunde peale, isegi kui öeldu on teda ärritanud. Võime kuulda seda, mida teine tõeliselt öelda tahab, on oskus, mis teeb sõpruse eriti hinnaliseks.
  3. Saad aru, kes on su tõelised sõbrad, kui vajad küüti lennujaama või abi kolimisel. Parimad sõbrad pingutavad nende nimel, kellest nad hoolivad ning see ei tekita neis halbu tundeid.
  4. Tähelepanelikkus on omadus, mis tugevdab sõprust. See teeb sõprussuhte lähedasemaks, kui märkad, et teine vajab midagi ja sa saad teda aidata. Parimad sõbrad teevad teineteise heaks asju, mida keegi teine ei tee.
  5. Sõpruse puhul on oluline, et teineteise peale saab kindel olla. Kui tead, et võid talle jama korral helistada iga kell, siis tunned end palju enesekindlamalt.
  6. Parimad sõbrad vaatavad teineteise vigadest mööda. Kui sul on raske aeg, siis püüab ta pigem mõista kui et on kriitiline. Võimalusel pakub ta abi või annab teada, et sa pole oma murega üksi.
  7. Öeldakse, et sõber on nagu psühholoog, kellega saab koos napsu võtta. Sõbrad ongi terapeutilised, kuid hea sõber ei ole kõigest napsukaaslane.
  8. Hea sõprus aitab sul endas selgusele jõuda ja elus paremini hakkama saada. Sõber on kui peegel, kes näitab, mida sa talle tähendad. Esile tulevad su head küljed ja need, mis vajavad parandamist, ei saa liigset kriitikat.
  9. Kõik vajavad aeg-ajalt õlga, mille najal nutta. Kui selleks on sõber, kelle ees ei pea tundelaviini tõttu häbi tundma, siis on see tõeliseks kingituseks. On neid, kes ei suuda üksi nutta ja vajavad enda kõrvale teist, kes laseks valu valla.
  10. Parimad sõbrad on valmis teineteisele appi tõttama. Teades, et sul on kedagi, keda usaldada, julged suurema tõenäosusega proovida uusi asju.
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles