Kuressaares kadunuks jäänud kaisuloom seikles Saksamaal

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaisuloomad on laste jaoks väga olulised.
Kaisuloomad on laste jaoks väga olulised. Foto: Sille Annuk / Postimees

Kuressaare südalinnas hiljuti kaduma läinud kaisulammas sattus puiduveolaevaga Saksamaale ning jõudis eile taas üliõnneliku omaniku, 8-aastase Kuressaare tüdruku juurde tagasi.

Südamlik taaskohtumine lamba ja lapse vahel toimus eile keskpäeval Roomassaare sadamas seisnud puiduveolaeval Vodla 2, kus korraliku mereseikluse läbi teinud kaisulammas ühes jõulupakikesega viimaks omanikule ulatati, kirjutab Saarte Hääl.

Laevakapteni Mihhail Moltšanovi sõnul leidsid kaisulooma Kuressaare südalinnast kaks nende laeval töötavat noormeest, kes ei raatsinud seda tänavale vedelema jätta. Noormehed võtsid lamba laeva kaasa ning nagu töögraafik ette nägi, suundus laev peagi Saksamaale Wismari sadamasse, kaisulammas kaptenisillal.

Triinu isa Riho Räim selgitas lisaks, et tütar kaotas oma lemmiklamba ühel päeval linnas käies. Mindi küll seda uuesti otsima Rae toidukaupluse juurde, kus mänguloom kadunuks oli jäänud, kuid tulemusteta. Astuti sisse ka Pritsumajja, et küsida, ega lammast ehk sinna pole toodud, kuid teenindajad ei osanud samuti aidata.

Kurioossel kombel viibis kaisulammas tegelikult täpselt samal ajal, kui seda Pritsumajas otsimas käidi, sealsamas pubis. Nimelt olid Vodla 2 pardal töötavad noormehed seal parasjagu lõunat söömas, leitud lammas kotis. Kuna nad aga eesti keelt ei valda, ei saanud nad ka aru, et tüdruk oli söögikohas oma lemmikut otsimas.

See, kuidas tüdruku isa lamba leidjatest kuulis, oli puhas juhus. Et lammast oli nähtud kõnealuste noormeeste käes, kuulis Riho Räim lähemalt Saaremaa Sadama kapteni Jüri Grišini käest. Räim palus Grišinil laevameeskonnaga ühendust võtta ja lammast tagasi küsida.

Läinud reedel saadi laeva kapteni Moltšanoviga ühendust ning juba samal õhtul saatis viimane Räimele pildi kaptenisillal kommipakil istuvast kaisulambast. Riho Räim tõdes, et Triinul on kodus kaisulambaid veel, kuid just kõnealune on talle kõige südamelähedasem.

Triinu sai selle oma esimesteks jõuludeks ning  laps ja lammas sest ajast saati lahutamatud olnud. Päris väiksena rippus lammas tüdrukul isegi paelaga kaelas, et ta kaduma ei läheks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles