Üksteist viisi, kuidas fotodel hea välja näha

Linda Pärn
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

See, et sul pole endast eriti häid pilte ette näidata, ei tähenda kohe, et sa poleks fotogeenne. Hea foto võti seisneb õiges naeratuses, valguses, poosis ja riietuses.

The Fashion Spot küsis ekspertidelt, milliste nippide abil vältida pildi ebaõnnestumist.

1. Mõtle meeldivatele asjadele

Lihtsana tunduv nõuanne on tegelikult väga tõhus. Mõnikord on raske näole manada rõõmsameelset ilmet, kuid mõeldes kellelegi meeldivale naeratad siiralt. Fotograaf ja stilist Anna Naphtali soovitab mõelda lähedastele inimestele, et naeratus oleks ehe, mitte võlts ja sunnitud.

2. Harjuta näoilmeid ja kehaasendeid

Rahvusvaheline modell Sarah Ingle soovitab kitsaste huulte puhul pildistamise ajal huuli kergelt paotada ja õrnalt välja puhuda. See loob illusiooni lopsakamatest huultest. Ümara näoga naised võiksid vältida otse kaamerasse vaatamist ja keerata end poseerides pisut küljele.

3.  Leia õige naeratus

Kas oled märganud, et tuntud inimesed on punasel vaibal alati sama näoilmega ja samas poosis? Stilisti ja endise modelli Tiffany Hendra sõnul on nad palju harjutanud ning leidnud just endale kõige paremini sobiva asendi ja ilme.

4.  Võta vabalt

Getty Images fotograaf Jamie McCarthy soovitab poseerides asja lihtsalt võtta ja end mitte liialt sundida. Ole vabalt, mugavalt - poos ei tohiks olla liialt sunnitud. Seisa sirgelt ja kui soovid, võid isegi õlgu kallutada pisut tahapoole.

5. Ära unusta valgust

Portreefotograaf Aaron Gil rõhutab, et hea pilt eeldab korralikku valgustust, mis toob näos esile parima. Vältida tuleks järske varjusid, mis toovad esile vistrikud, väsinud silmaalused jm. Hea valgustus on ühtlane kogu näol.

6.  Sul ei ole halba külge

Moefotograaf Nigel Barkeri sõnul ei ole olemas head või halba külge. Hea pildi nimel tuleb vaid kogu oma energia suunata pilku, vaadata otse kaamerasse ja keerata oma keha vaid pisut kummagi küljega ette, et paremini figuuri näidata.

7.  Istu sirgelt

Nigel soovitab ka istudes tähele panna, et selg oleks sirgu. Kallutades end veidi ettepoole, teed näilisemalt oma ülakeha pikemaks ja ei vaju kössi.

8.  Kanna õigeid riideid

Õigete riiete abil võid tunduda palju saledam, lubab Gil. Tumedad riided teevad vöökoha, reied ja käed peenemaks. Pildistamisel peaks vältima puhvis varrukaid, sest need rõhutavad pildil käe jämedamat osa. Samuti ei sobi horisontaalsed triibud, mis teevad puusad ja vöökoha ebaõiglaselt laiaks.

9.  Pane käed puusa

McCarthy sõnul on see hea nipp, mis rõhutab vöökohta ja teeb saledamaks. Samas piisab kõigest käte puusa panemisest, kui sa ei oska kätega midagi peale hakata ja ei taha näida puine. Loomulikum näib, kui asetad käed puusadele näpud eespool, pihud tahapoole suunatud.

10.  Tõstke kaamera kõrgemale

Kui palud kellelgi endast pilti teha, siis pane tähele, et ta ei hoiaks kaamerat liiga madalal. Fotoaparaat peaks olema vähemalt sinu silmade kõrgusel kui mitte kõrgemal, et vältida hiljem pildil vastu vaatavat topeltlõuga.

11.  Vali õige meik

Fotograaf Amanda Bellucco sõnul ei tohiks fotomeiki tehes kasutada SPF faktoriga  jumestuskreemi või peitepulka, sest need peegeldavad valgust. Välguga pildistades jääb nõnda jume kahvatu, läikiv ja luitunud. Seega eelista näol matti viimistlust ja ära unusta, et pildil ei tundu meik nii tugev kui päriselt. Kui teed spetsiaalselt fotomeiki, siis kasuta julgemalt huulevärvi, põsepuna ja eriti silmavärve.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles