Õnnelike ja tervete naiste seitse harjumust

Kerti Kulper
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kas tunned, et su elust on midagi puudu või sooviksid miskit muuta? Siin on nõuanded, kuidas oma igapäevast elu paremaks muuta.

Portaal Yahoo! Shine pani kirja õnnelike ja tervislike eluviisidega naiste seitse harjumust, mida regulaarselt teha, et elukvaliteet paraneks.

1. Kingi oma kallimale salajasi kallistusi

Pisikesed armastusavaldused – lemmiktoit, armas sõnum või ootamatu puudutus – näitavad meid lahkete ja toetavate partneritena.

2. Tänuavaldused baristale

Inglismaal läbi viidud uuring tõestas, et igapäevaselt inimeste tänamine ka pisiasjade eest vähendab ärevust sama hästi kui psühhoteraapia. Ole konkreetne: kui sulle maitseb barista valmistatud piimakohv või mõni muu soe jook, siis täna teda. Parem enesetunne garanteeritud nii temal kui sinul.

3. Tee kaunis paus

USAs asuva ülikooli teadlased selgitasid välja, et kui inimene teeb pausi, et sügavalt hingata, lumesadu imetleda või kelleltki tuge otsida, muutub ta õnnelikumaks ja enesetunne paraneb.

4. Võta ärevust vähendav tükike šokolaadi

Oluline on valida õige maiuspala: Hollandi teadlased leidsid, et kui inimene on pinges, siis annab parima enesetunde piimašokolaadiga vahvli söömine. Kui ärevus hakkab langema, siis on parimaks murede peletajaks tume šokolaad.

5. Sea oma nutitelefonile uneaeg

Mida selgema joone kodu ja kontori vahele tõmbad, seda parem sulle endale. Sa ei pea oma elektroonilisi vidinaid täiesti välja lülitama, piisab sellest, kui sead reegliks mitte kontrollida töö e-kirju pärast näiteks kella kaheksat õhtul.

6. Saa endaga sõbraks

Kaastundlikud inimesed on enesele õpetanud, kuidas leida lohutust ja rõõmu. Kaks olulist punkti: ole enda vastu lahke ja hea, samamoodi nagu oled oma parimate sõpradega; vead on normaalsed nähtused, need muudavad sind inimlikumaks.

7. Paremasse vormi vaid 40 higise sekundi jooksul

Vaid 10 minutit rattaga sõitmist koos kahe 20-sekundilise kiire sõiduga kolm korda nädalas on võrdne korraliku trenniga. Juba kolme nädala möödudes võid täheldada rahuldavaid tulemusi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles