Ilu-lounge: talvine juuksehooldus

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Loore Härmat
Loore Härmat Foto: Jelena Rudi

Sügistalvisel perioodil kipuvad paljudel juuksed muutuma hapraks ja kuivaks. Küsisin Juukseakadeemia koolitajalt Kerli Mägarilt, milliseid tegureid peaksime sel ajal arvestama ja mida saaksime oma juuste heaolu nimel ise ära teha.

1.       Talvine juuksehooldus kodus

  • Kasutada šampoone, mille koostisosades ei ole kirjas SLS või SLES (kuivatavad peanahka, aktiveerivad rasunäärme tegevust, soodustavad juuste väljalangemist).
  • Pärast palsamit kanna juustesse looduslikku siidiproteiini, mis taastab juukses kahjustunud osad, kaitseb juukseid kuuma ja külma eest ning annab sära.
  • Kuna juuksed on talvel kuivemad ja  hapramad, siis mõjub neile hästi, kui teha kord nädalas õlimaski (näiteks kookosõli või neemipuu õliga). Kellel teeb muret liiga rasune peanahk, võiks proovida rasunäärme tegevust rahustavat turbamaski, mis hoiab peanaha mikrovereringe aktiivsena ja juuksepoorid puhtana.
  • Kellel on soov juuste kasvu turgutada, siis võib kord päevas kasutada BTB13 juukseseerumit.

2.       Toitumine

  • Talveperioodil tuleks eelistada aluselisi toiduaineid (puu- ja köögivili, idusid, pähkleid ja seemneid); täisteratooteid; valke: oluline on, et menüüs oleks kasulikke rasvhappeid (oomega-3,-6,-9- rasvhapped). Soovitame kasutada kvaliteetseid külmpressitud õlisid (näiteks Udo`s Oil õlisegu, tudraõli).
  • Vajalike antioksüdantide, vitamiinide ja mineraalainete saamiseks tuleks iga päev süüa marju (jõhvikas, astelpaju, metsmustikas, mustsõstar) või lisada toidule kuivatatud marjajahu. Kes puu- ja juurvilja piisavalt ei tarbi, peaks võtma lisaks looduslikku toidulisandit Juice Plus, mis sisaldab 17 erineva puu- ja juurvilja kuivatatud mahla.
  • Talvisel ajal peab vähemalt üks toidukord olema soe.
  • Kellel on D-vitamiini tase alla normi, peaks võtma lisaks D3-vitamiini (eelistatud õli baasil).

3.       Juuksehooldus salongis

  • Õlimask peamassaažiga (peamassaaž aktiveerib peanaha mikrovereringet, lõõgastab peanaha pinget, kvaliteetsete õlide segu toidab juuksekarva ja peanahka, annab kuivadele juustele niisutatust ning seeläbi tervema väljanägemise). Peamassaaž on parim lõõgastus pärast väsitavat tööpäeva!

***

Otsustasin proovida õlimaski peamassažiga, sest mulle tundus, et siis saan kaks kärbest ühe hoobiga. Kuna töö ja kiire elutempo tõttu on mul tihti ka kaela- ja kuklavalud, siis tundus lõõgastav massaaž eriti ahvatlev. Ja mis seal salata - minu pikad juuksed on tihedast värvimisest kuivaks muutunud ja ausalt öeldes ei viitsi ma kodus nende õlidega mässata.

Protseduur kestis umbes 1,5 h ja algas peapesuga, kuna kasulike õlide toime on siis suurem. Kui õlisegu oli pähe kantud, siis saabus kõige mõnusam osa - peamassaaž ,mis hõlmas ka õla- ja kaelapiirkonda ja oli nii mõnu, et pidin magama jääma. Järgnevalt istusin umbes 20 minutit sooja fööni all, et õlid paremini imenduksid ja toime oleks tõhusam. Viimasena  pesti kogu see kasulik  õlisegu maha, mis kodustes tingimustes on natuke tüütu, aga salongis oli see vägagi mugav ja  rahustav.

Väljusin salongist rahulolevana ja arvan, et ka minu juuksed tundsid samuti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles