Tõde alkoholi ja dieedi kohta

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kui palju oled sa kuulnud kedagi ütlemas, et tema alkoholi ei puutu, sest on dieedil? Samal ajal joob ta küll vett, aga mugib rasvast nõretavat saia. Tegelikult võib see sai olla dieeti pidades palju suurem tagasilöök kui üks kokteil - ka dieedi ajal võib alkoholi juua.

Eelistad sa punast veini, õlut või midagi kangemat – kui jood mõõdukalt, siis ei pea sellest dieedi pärast loobuma, kinnitab Fox News. Vastupidi – hiljutised uuringud on näidanud, et mõõduka tarbimise puhul võetakse väiksema tõenäosusega kaalu juurde ja sellega võib väheneda ka osteoporoosi risk.

Vein

Ühes pokaalis veinis on umbkaudu 100 kilokalorit. Paljud arvavad, et vein sisaldab palju suhkrut, sest see on tehtud viinamarjadest. Nii siiski ei ole, sest käärimisprotsess veini valmistamisel muudab suhkru alkoholiks. Vaid magusad ja liköörveinid on suhkrurikkad. Ära joo end veinist purju, lahjenda seda gaseeritud mineraalveega (tee spritzer), nõnda vähendad ka kalorite hulka.

Õlu

Keskmiselt on klaasis õlles (0.35 ml) 150 kilokalorit ja 13 g süsivesikuid. Seda on rohkem kui veinis või kanges alkoholis, seega ei ole õlu dieedi puhul hea valik. Lahjemas õlles võib olla 50 kilokalorit vähem. Laager tüüpi ja nisuõlu on tavaliselt lahjemad kui näiteks porter. Kui eelistad õlut, siis loe etiketti pudelil, kus on energiasisaldus täpselt välja toodud. Õlles on B-vitamiini, mis mõjub hästi närvisüsteemile. Kuigi tumedam õlu on kaloririkkam, on selles heledaga võrreldes rohkem antioksüdante ja rauda.

Kange alkohol

Kange alkoholi puhul eelista viina, viskit, džinni ja rummi. Neis jookides ei ole süsivesikuid. Pitsis kanges alkoholis (44 ml) on umbes 105 kilokalorit.

Hoidu magusatest kokteilidest

Kui pead dieeti, siis ära joo magusaid valmiskokteile ja kokteile, kus on kasutatud limonaade, mahla, toonikut.

Pea likööriga piiri

Liköörid on väga maitsekad ja enamasti eriti magusad, mis teeb neist kõige kaloririkkamad alkohoolsed joogid.

Parimad kokteilivalikud: vein või veini-spritzer;džinn ja dieet-toonik; viin ja soodavesi; rumm ja dieetkoola; Martini; Kahlua ja kohv.

Halvimad kokteilivalikud: Margarita, Piña Colada, Cosmopolitan, Long Islandi jäätee.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles